fp-dobrodosli-140

Začetna stran

23.6.2012 3. gasilski kvadratlon

PGD Kamnik 3.kvadratlon raz 22Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik smo danes pripravili 3. kvadratlon v gasilskih disciplinah, na katerem so v štirih preizkušnjah nastopile trojke operativnih gasilcev. Če je bil prvi kvadratlon pred tremi leti obarvan s športnimi disciplinami in zabavnimi igrami, drugi s športnimi in gasilskimi disciplinami, lahko tokrat zapišemo, da so bile vse štiri discipline izključno z gasilsko tematiko. Na tekmovanje smo povabili vsa gasilska društva iz gasilskih zvez Kamnik in Komenda, odzvala pa so se poleg našega društva še tri in sicer: Duplica, Šmartno v Tuhinju in Srednja vas. Skupaj je nastopilo sedem moških in ena ženska trojka. 

scroll back to top
Več ...
 

3. kvadratlon v gasilskih igrah

PGD Kamnik 2kvadratlon28V soboto, 23.6., s pričetkom ob 10:00 uri, bomo gasilci PGD Kamnik pred našim gasilskim domom organizirali 3. kvadratlon v gasilskih igrah. Gasilci iz gasilskih zvez Kamnik in Komenda se bomo pomerili v štirih atraktivnih gasilskih disciplinah, kjer bomo pokazali svoje operativno znanje in psiho-fizično pripravljenost. Tri discipline se bodo nanašale na gašenje požarov, ena pa se bo dotikala področja tehničnega reševanja. Več podrobnosti o tekmovanju si lahko preberete na tej povezavi, poročilo in slike iz lanskega tekmovanja pa najdete na tej povezavi.

 Vljudno vabljeni na ogled tekmovanja!

scroll back to top
 

16.6.2012 Obisk predstavnikov Trofaiach-a

PGD Kamnik predstavitev Trofaiach 14Na današnji dan so nas v sklopu obiska Kamnika obiskale svetnice in svetniki, na čelu s podžupanjo ter še nekaterimi predstavniki občinske uprave, iz pobratene avstrijske občine Trofaiach. Avstrijskim gostom, katere so spremljali predstavniki kamniške Občine, smo predstavili zgodovino društvo, našo organiziranost ter opremljenost, za zaključek pa smo jih povabili na ogled soseske iz zraka s pomočjo avtolestve.

scroll back to top
Več ...
 

9.6.2012 Občinsko gasilsko tekmovanje za mladino

PGD Kamnik obcinsko 2012 01Danes je na Hipodromu v Komendi v organizaciji GZ Komenda potekalo občinsko gasilsko tekmovanje za mladino iz GZ Kamnik in GZ Komenda. Iz našega društva sta se tekmovanja udeležili dve desetini, 1 pionirska in 1 mladinska. Mladinci so zasedli odlično 1. mesto, medtem ko so bili najmlajši predstavniki našega društva 10.

scroll back to top
Več ...
 

5.6.2012 Razlito olje

Malo pred 12. uro nas je občan obvestil, da je prišlo do razlitja hidravličnega olja na Groharjevi ulici 12, Kamnik. Na kraj sta odšla dva gasilca z vozilom 06 TRV. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi počene hidravlične cevi na delovnem vozilu, prišlo do izlitja olja. Gasilca sta z absorbentom sanirala pribljižno 12 m2 cestišča. Intervencija trajala pol ure.

scroll back to top
 

17.6.2012 Prometna nesreča

Ob 0.04 smo bili s strani ReCO Ljubljana in NMP Kamnik obveščeni, da je v naselju Ravne pri Šmartnem voznik motornega kolesa po prometni nesreči padel izven cestišča približno 30 metrov po strmem pobočju. Na kraj dogodka je odšlo 10 gasilcev z voziloma HTV in TRV-2D, 3 so ostali v gasilskem domu na dežurstvu. Na kraju nesreče so pomagali reševalcem pri transportu ponesrečenega do reševalnega vozila ter izvajali protinaletno in protipožarno zaščito. Med intervencijo, ki je trajala eno uro, so nudili tudi razsvetljavo.

scroll back to top
 

15.6.2012 Odpiranje vrat

Ob 23.40 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni, da občanka iz stanovanja v večstanovanjski zgradbi na Steletovi ulici kliče na pomoč ter da so na kraj poslali že policijo ter reševalce in da bo verjetno potrebna tudi naša pomoč. Na kraj dogodka je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV ter s tehničnim posegom odprlo vhodna vrata ter s tem omogočilo vstop v stanovanje reševalcem in policistom. Intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 

6.6.2012 Odpiranje vrat

Ob 21:40 smo bili obveščeni, da se je v stanovanje večstanovanjske zgradbe na Zikovi ulici zaklenila mlajša oseba in da se ne odziva na klice sorodnikov. Na kraj je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV. Po pregledu situacije so se odločili, da se v stanovanje v tretjem nadstropju najhitreje pride preko balkona s pomočjo avtolestve, vendar se je kmalu zatem izkazalo, da tovrsten vstop ni možen ZARADI NEPRAVILNO PARKIRANIH VOZIL, KI SO ONEMOGOČALA DOSTOP DO OBJEKTA - PARKIRANJE NA INTERVENCIJSKI POTI. Vodja intervencije se je zato odločil, da vstopijo skozi vhodna vrata stanovanja, kjer je bila nameščena protivlomna ključavnica. S tehničnim posegom so omogočili vstop v stanovanje policistom in sorodnikom, intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 

2.6.2012 Gasilska vaja »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«

PGD Kamnik vaja avtobus  44Prvo junijsko soboto smo imeli na dvorišču našega društva gasilsko vajo z naslovom »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«. S strani podjetja Kam-Bus smo prejeli odslužen avtobus, ki je služil kot odličen "učen pripomoček" za vadbo taktike in tehnike posredovanja v primeru nesreče z udeležbo avtobusa. Pred samim delom na vozilu, smo imeli kratek teoretičen uvod, v katerem sta poveljnik in pomočnik poveljnika za tehnično reševanje (tudi dolgoletni mehanik v podjetju Kam-Bus) predstavila specifiko nesreč z udeležbo avtobusa ter samo sestavo in posebnosti tovrstnih vozil.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja171172173174175176177178179180NaslednjaKonec»

Stran 180 od 186