Začetna stran Operativa Izobraževanje 7.12.2017 Izobraževanje prva pomoč in tehnično reševanje

7.12.2017 Izobraževanje prva pomoč in tehnično reševanje

25035378 10211462351299508 1805809126 oV četrtek, 7.12.2017, smo organizirali izobraževanje za prvo pomoč in tehnično reševanje. Na izobraževanje smo povabili tudi kolege iz PGD Mengeš in PGD Moste, ki so se izobraževanja udeležili v večjem številu. Skupaj je na izobraževanju sodelovalo 26 gasilk in gasilcev.

 

 

 

Prvi del izobraževanja je vodila Maja Oblak, izobraževal pa je naš član Esad Kočan, na temo prve pomoči pri reševanju ponesrečencev iz avtomobilov. Tako smo ponovili urgentni iznos iz vozila, hitri izvlek s pomočjo zajemalnih nosil ter namestitev KED-a.

Drugi del je bil zasnovan kot vaja tehničnega reševanja in reševanja ponesrečencev. Vajo je vodil Matej Golob. Scenarij je bil postavljen za dve skupini, ki sta delovali ločeno in hkrati povezano. Vsaka skupina je opravila varovanje kraja nezgode, stabilizirala vozilo in s pomočjo tehničnega posega na avtomobilu, rešila poškodovane osebe iz vozila. Na koncu smo ocenili izvedbo vaje, skupaj opravili diskusijo in si izmenjali mnenja ter predloge glede izvedenega dela. Vsi smo se strinjali, da sta se obe skupini odlično odrezali in pokazali veliko praktičnega znanja. Na koncu smo povadili še uporabo hidravličnega orodja za odstranitev strehe, vrat in še preostale uporabne pločevine. 

Za udeležitev izobraževanja se vsem zahvaljujeva,

Matej Golob in Maja Oblak 

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top