fp-tekmovanja

2.6.2018 Zdrs

Vsak tekmovalec, ki sodeluje v moštveni ekipi, kljub močni podpori sotekmovalcev in sožitje v ekipi dobi napetost na nastopu. Trema je oblika strahu ali bomo uspeli doseči želeno pred sodniško komisijo in zaključili dano nalogo. Trema sama po sebi ni negativna, ampak je normalen in želen odziv pred pomembni situacijami. Skrbi nas, kaj bo, ko bo, kaj če bo.
 
Prišel je trenutek nastopa in start, situacija je šla v napačno smer. Padla je samozavest, kopičijo se napake, ki jih ni mogoče popraviti v situaciji samega tekmovanja. Rezultati, zadnji na listi tekmovalnih ekip. "Še ni konec sveta", puške ne vržemo v koruzo, ostati moramo pokončni. Če bomo poznali sami sebe, bomo sposobni zastaviti si ustrezne cilje, za uresničitev katerih nam motivacije ne bo (tako hitro) zmanjkalo. Lahko smo ponosni na redne prihode na gasilske vaje, odlične rezultate v preteklih letih in prijetne odnose v veteranski desetini.
 
Glede na letošnji rezultat se ne skrivamo v ozadje ali obsojamo bilo koga v veteranski desetini ali PGD-ju Kamnik. Vso odgovornost prevzamemo nase v upanju na boljših priložnosti.                  
 
Če za dežjem posije sonce in po možnosti nastane še mavrica, nas zagotovo tudi po porazu nekje čaka zmaga, katera je še toliko slajša.
 
Vodja veteranov PGD Kamnik 
Koželj Anton 
scroll back to top
Zadnjič posodobljeno Nedelja, 17 Junij 2018 19:54
 
Nazaj...