Začetna stran

Oktober - mesec požarne varnosti

112logo 1V mesecu oktobru imamo gasilci PGD Kamnik poleg intervencij napovedanih tudi več evakuacijskih vaj in obiskov gasilskega doma. V sredo, 3.10.2018 so nas obiskali prvošolčki Osnovne šole Frana Albrehta. Skupaj smo si ogledali zaščitno opremo gasilca (gasilska čelada, škornji, intervencijska obleka,...), nato pa še vozni park in opremo. Prikazali so jim tudi gašenje začetnih požarov z ročnimi gasilnimi aparati. Malo po 11. uri pa so nas obiskali tudi otroci iz vrtca.

 Že naslednji dan v četrtek, smo na POŠ Mekinje izvedli evakuacijsko vajo. Učenci in učiteljice so se do našega prihoda iz zgradbe evakuirali, mi pa smo "pogasili" požar in preiskali prostore za morebitnimi ujetimi osebami. Po vaji smo učencem predstavili naše delo, opremo in vozilo. Seveda pa so se na koncu otroci z veseljem prelevili v vlogo gasilca in se preizkusili v špricanju s pravo gasilsko cevjo.

V petek, 12.10.2018 so nas obiskali otroci iz enote Pestrna vrtca Antona Medveda Kamnik. Ogledali smo si opremo pomerili pa so tudi gasilsko obleko in čelado.

Tema letošnjega meseca požarne varnosti je "Številka za klic v sili 112". 

scroll back to top