fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina 3.6.2023 Občinsko mladinsko tekmovanje 2023

3.6.2023 Občinsko mladinsko tekmovanje 2023

IMG 0954-minV soboto, 3.6.2023, je na igriščih pri OŠ Mengeš potekalo občinsko mladinsko tekmovanje GZ Kamnik, GZ Komanda in GZ Mengeš. Tekmovanja smo se udeležili z dvema ekipama pionirjev ter eno ekipo mladincev. 

V gasilskem domu smo se zbrali ob 7.00. Mladinci so si skrbno pripravili opremo za vaje, pionirji pa so si nadeli tekmovalne oznake ter ponovili vajo razvrščanja. Nato smo se opravili v Mengeš, kjer so se na na poligone podali mladinci, ki so se pomerili v mokri vaji s hidrantom, vaji razvrščanja ter teoretičnem testu. Mokro vajo s hidrantom so morali izvesti kar dvakrat, saj so sodniki pozabili nastaviti tarče. Tekmovalcev to ni zmotilo in so vajo še enkrat opravili z dobrim časom.  

Nato sta svoje znanje pokazali še ekipi pionirjev. Pionirji so tekmovali v vaji z vedrovko, vaji razvrščanja ter štafeti s prenosom vode. Pionirji 1 so imeli zelo dober čas na vaji z vedrovko, vendar so se jim prikradle manjše napake, kar je prineslo nekaj kazenskih sekund. Pionirji 2 so na tekmovanju nabirali svoje prve izkušnje na gasilskih tekmovanjih. 
 
Med čakanjem na rezultate smo si čas krajšali z navijanjem za naše ekipe ter igrami z žogo. 
 
Pionirji 1 so zasedli 9. mesto, pionirji 2 pa 15. mesto med 15 nastopajočimi ekipami v GZ Kamnik. Mladinci so zasedli 6. mesto med 13 ekipami.
 
Po razglasitvi smo se odpravili v gasilski dom, kjer smo se okrepčal s picami ter sokom in si tako nabrali novih moči za razne igre. Kljub nekoliko hladnejšemu vremenu se nismo mogli izogniti najzabavnejšemu delu dneva - polivanje z vodo. 
 
imageimageimageimageimage
scroll back to top
 
Nazaj...