fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Gasilski vikend mladine

Gasilski vikend mladine

mladinski vikend-120-minOd petka, 16.6.2023, do nedelje, 18.6.2023, je na travniku pred PGD Kamnik potekal gasilski vikend mladine PGD Kamnik, katerega se je udeležilo 27 otrok.

V petek popoldan smo se zbrali pred PGD Kamnik, kjer so nas pričakali šotori ter taborniki RBG Kamnik. Hitro smo se namestili po šotorih in začeli spoznavati taborniške igre ter veščine. Postavili smo kurišče, se naučili zakuriti ogenj s kresilom, ter si za večerjo spekli hrenovke in tvist. Po večerji smo ob spremljavi kitare še malo zapeli.

 

 

 

Nekoliko premražene nas je zjutraj zbudila budnica. Po zajtrku smo se odpravili na orientacijski pohod na Zaprice, kjer je bilo potrebno s pomočjo zemljevida najti 5 kontrolnih točk. Nekateri so bili pri tem bolj, drugi pa nekoliko manj uspešni. Po vrnitvi pred gasilni dom smo se okrepčali z malico. Sledile so tri delovne točke: prva pomoč, vozila in oprema ter požarna preventiva. Pri prvi pomoči smo spoznavali, kako se oskrbijo različne vrste ran, kako pristopiti k ponesrečeni osebi ter kako se uporablja AED. Na točki vozila in oprema smo si pogledali ter preizkusili opremo v vozilih 04 (HTRV) in 02 (GVC-1). Na tretji točki smo spoznali zaščitno opremo gasilcev ter z gasilnim aparatom pogasili začetni požar. Med prostim časom, smo izdelovali plakate za večerno predstavitev, igrali nogomet ter postavili kres. Pred večerjo je sledilo nekoliko nenavadno tuširanje. Mentorji smo postavili vodni ščit ter nekaj drugih gasilskih armatur, za konec pa so nas zalili še z vodnim topom. Sledila je večerja ter predstavitev plakatov.

V nedeljo po zajtrku smo hitro pospravili svoje stvari, počistili šotore in pospravili kurišče. Sledile so vodne štafetne igre, nato pa so že prišli starši.

Otroci (in tudi mentorji) smo preživeli lep vikend ob spoznavanju taborniških in gasilskih veščin.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...