fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina KVIZ GASILSKE MLADINE 2024

KVIZ GASILSKE MLADINE 2024

kviz 2 3 2024-45-min V soboto, 2.3.2024, se je nadobudna in znanja polna gasilka mladina zbrala na OŠ Marije Vere, kjer je pod okriljem PGD Kamnik potekal gasilski kviz GZ Kamnik in GZ Komenda. Na tekmovanju, je v treh starostnih kategorijah, sodelovalo rekordno število ekip - 95 od tega 40 pionirskih, 43 mladinskih ter 12 ekip pripravnikov. Tekmovanja so se iz našega društva udeležile 4 ekipe pionirjev, 4 ekipe mladincev ter 1 ekipa pripravnikov. 

Vse ekipe so se preizkusile v teoretičnem in praktičnem delu tekmovanja. Teoretični del je bil sestavljen iz različnih nalog kot so drži/ne drži, poveži trditve, izberi pravilni odgovor, križanka in osmerosmerka, zajemal pa je področje požarne preventive, zgodovine gasilstva ter prve pomoči. Praktični del je imel 2 nalogi, ki pa sta se razlikovali glede na kategorijo. Na poligon so se najprej podali mladinci, ki so najprej pomerili v štafetnem vezanju vozlov ter na vaji spretnosti, kjer je vsak tekmovalec moral opraviti svojo nalogo (spajanje cevi na trojak, prepoznavanje orodja, ter met vrvi). Nato so poligon zavzeli pionirji, ki so se prav tako pomerili v štafetnem vezanju vozlov, na vaji spretnosti pa je moral en tekmovalec spreti cev na trojak, 

naslednji je moral pred ustrezno gasilno sredstvo postaviti izžrebano sliko požara, tretji tekmovalec pa je moral prenesti ročnik na označeno mesto ter med tem premagati oviro. Zadnji so se na poligon podali pripravniki. Le ti so se pomerili v štafetni navezavi orodja, na vaji spretnosti pa so morali postaviti hidrant, spojiti cevi in ročnik, ter razviti cev.

Vsi tekmovalci so pokazali veliko znanja. Ekipe pionirjev so zasedle 7., 21., 24. in 38. mesto, ekipa pripravnikov je bila 5, mladinci pa so zasedli 43., 31., 5. ter 1. mesto. Posebne čestitke gredo ekipi mladincev Kamnik 2, v postavi Sara Povše, Voranc Mal Golob in Rok Resnik, ki je osvojila prvo mesto ter si s tem priborila možnost nastopa na regijskem tekmovanju. Poleg njih se je na regijsko tekmovanje uvrstila tudi ekipa mladincev Kamnik 1 v postavi Svit Resnik, Matevž Trtnik in Staš Čerin.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...