fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki Predstavitev naše dejavnosti na festivalu Kamfest 2012

Predstavitev naše dejavnosti na festivalu Kamfest 2012

PGD Kamnik Kamfest 03V torek, 14.8., in v petek, 17.8., smo se na povabilo organizatorjev poletnega festivala Kamfest udeležili dveh dogodkov, pri katerih smo predstavili svojo dejavnost. V torek smo tako v Samčevem predoru izvedli prireditev z naslovom "Kamnik iz zraka čisto zares!", v petek pa smo v Keršmančevem parku predstavili gasilsko avtocisterno in temeljne postopke oživljanja z uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja. Oba dogodka spadata tudi v okvir javnih prireditev ob praznovanju naše 130 letnice nenehnega delovanja.

 

Izredno zanimanje obiskovalcev je požela naša najnovejša pridobitev v voznem parku - gasilska avtolestev. Zanimanje je bilo tako veliko, da žal vsem nismo mogli ustreči. Tisti, ki pa so se (večinoma prvič) dvignili z gasilsko lestvijo, pa so dogodek opisovali kot enkratno in nepozabno doživetje, saj se ne naredi ravno pogosto, da si je možno Kamnik ogledati iz ptičje perspektive.

Pri petkovem dogajanju pa je bilo v ospredju pri mlajših obiskovalcih "špricanje" oziroma zbijanje tarče s pomočjo gasilske brentače ter oprema v gasilskem vozilu, medtem ko so starejši obiskovalci Keršmančevega parka prisluhnili ekipi prve pomoči PGD Kamnik pri demonstraciji temeljnih postopkov oživljanja s pomočjo šolskega defibrilatorja, ki deluje po istem principu kot pravi.

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

Avtor dela (podpisanih) fotografij je Branko Teršek, ki nam jih je odstopil v namen naše predstavitve ob 130. letnici delovanja, za kar se mu najlepše zahvaljujemo. Prosimo, da upoštevate avtorske pravice, v kontakt z avtorjem pa lahko stopite preko spletne strani www.fototersek.si

scroll back to top
 
Nazaj...