fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 18.8.2012 Pohod Krvavec - Kokrško sedlo

18.8.2012 Pohod Krvavec - Kokrško sedlo

PGD Kamnik pohod KP KS 03V soboto, 18.8.2012 se je mala skupinica gasilk in gasilcev iz PGD Kamnik (ter en ''podporni '' član) v zgodnjih jutranjih urah odpravila proti Kriški planini pod Krvavcem (1480 m).

Ob sončnem vzhodu smo parkirali avtomobile in se odpravili novim pohodnim dogodivščinam nasproti. Pot nas je vodila do Krvavca, mimo stolpa RTV in nato je sledil manjši spust na planino Dolge njive. Idilična planina s staro planšarsko kočo nas je pričakala v vsej svoji lepoti, od daleč pa nas je opazovala manjša čreda konj. V odličnih vremenskih razmerah je sledil daljši vzpon mimo Škrbine in nato na vrh Kalškega grebena (2224 m). Na vrhu grebena je sledil krajši počitek in malica (no ja, nekateri so z malico goljufali že med potjo), nato pa je sledil malo zahtevnejši sestop. Pot nas je vodila mimo nekaterih prepadnih sten in jeklenic, na srečo pa je vmes posijalo tudi malo močnejše sonce, tako da skale niso bile več mokre. Največ časa nam je vzel krajši vzpon po jeklenicah (cca 20 m), kjer smo bili zelo hvaležni Ladu za vse napotke. Da ne bi med pohodom osvojili samo enega vrha, smo se odločili, da malo skrenemo s začrtane poti in se odpravimo še na Kalško goro (2058 m). Na vrhu je sledil spet krajši počitek, nato pa smo se odpravili proti Cojzovi koči na Kokrškem sedlu (1795 m ). Na sedlo smo prispeli ob 11.15 uri in s tem zaključili težji del poti. Daljši počitek smo izkoristili za okrepčilo in počitek ( in opazovanje kaskaderskih spretnosti ovce sredi stene). Sledil je še dolg in naporen sestop v dolino Kamniške Bistrice, kjer nas čakal že prevoz, ki nas je razvozil po domovih in pa nazaj po avtomobila pod Krvavec. (Še enkrat zahvala Luku in Nini).

Utrujeni, ampak polni novih doživetij smo zaključili naše druženje in se razšli v upanju, da kakšno turo ponovimo kaj kmalu.

Mičo

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

scroll back to top
 
Nazaj...