Začetna stran Operativa Intervencije 25.2.2015 Prometna nesreča

25.2.2015 Prometna nesreča

DSCN5044Ob 8.17 je bila naša enota preko pozivnikov obveščena o prometni nezgodi vozila s priklopnikom v kraju Poreber na regionalni cesti Kamnik - Ločica. Na prizorišče nezgode je odšlo 11 gasilcev z večjim vozilom za posredovanja ob prometnih nezgodah ter nezgodah z nevarnimi snovmi, vozilom za logistiko s priklopnikom z opremo za posredovanja ob nesrečah z nevarnimi snovmi, vozilom za prevoz gasilskih sredstev in večjo avtocisterno. V gasilskem domu je v pripravljenosti ostalo še 7 gasilcev.

 

 

Ob prihodu na kraj so mesto nezgode protinaletno in protipožarno zavarovali, na tovornjaku odklopili akumulator, prečrpali v posode večjo količino dizelskega goriva iz poškodovanih rezervoarjev tovornjaka, sanirali cestišče, v obcestni potok namestili pivnike zaradi preprečitve onesnaževanja ter nudili asistenco policiji pri popolni zapori regionalne ceste, ki je veljala do 16.30. Na kraju so tudi nudili asistenco pooblaščenemu podjetju za odvoz nevarnih odpadkov Kemis ter avtovleki. Za ponesrečenega voznika je poskrbela ekipa Nujne medicinske pomoči Kamnik, vzrok nesreče pa preiskuje policija. Intervencija je trajala 8 ur.

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...