fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 16.9.2016 Evropski teden mobilnosti

16.9.2016 Evropski teden mobilnosti

IMG 1761V petek, 16.9.2016, smo gasilci PGD Kamnik kot že leta prej v središču mesta Kamnik sodelovali na aktivnostih ob Evropskem tednu mobilnosti. Dogodka se je v dopoldnevu od 8.00 do 12.00 ure udeležilo šest članov z vozilom GVC 16/25. Moto že tradicionalnega Evropskega tedna mobilnosti se je glasil »Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost«. Preko dopoldneva nas je obiskalo več kot 900 otrok, katerim smo predstavili gasilsko opremo in organizacijo.

 

 

Otrokom smo ob prihodu najprej predstavili naše delo, številko 112 na kateri nas dobijo v nujnih primerih ter jim razložili s kakšnimi intervencijami se srečujemo. Na vprašanje, kaj delamo gasilci, smo največkrat dobili odgovor, da gasimo ogenj, kar pa v današnjih časih ne drži, saj je vedno več tehničnih intervencij. Tako smo jim razkazali tudi našo osebno zaščitno opremo. Najbolj so bili navdušeni nad gasilsko jakno in čelado, kateri dve so z velikim veseljem nadeli nase in za trenutek postali pravi gasilci oziroma gasilke. Veliko zanimanja so pokazali tudi za ogled kabine tovornjaka, skozi katero so se sprehodili. Predstavili smo jim tudi namen in uporabo izolirnega dihalnega aparata ter hidravličnega orodja. Manjkalo pa ni tudi prižiganja modrih luči in siren. Dopoldne smo preživeli aktivno predvsem pa poučno. Skupaj z reševalci in policijo smo jim pokazali, da vedno lahko računajo na nas.

Zaključili smo z gasilsko fotografijo "modrih luči" - policije, reševalcev in gasilcev.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...