Začetna stran Operativa Intervencije

3.8.2023 Tehnična pomoč

Ob 5.47 smo bili obveščeni, da se v stanovanju v večstanovanjskem objektu nahaja obolela oseba. S tehničnim posegom smo odprli vhodna vrata in omogočili dostop do osebe reševalcem NMP Domžale in policiji. Izmerili smo tudi morebitno prisotnost nevarnih plinov. Po zdravniški oskrbi smo nudili asistenco pri prenosu do reševalnega vozila in zapori cestišča krajši čas. Oseba je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje.

scroll back to top
 

26.7.2023 Požari v nestanovanjskih stavbah

Gasilci PGD Kamnik so posredovali v trgovskem centru, kjer je prišlo do vžiga električne napeljave za hladilnike. Ogenj so pogasili z ročnim gasilnim aparatom, s termokamero pregledali okolico, izmerili prisotnost nevarnih plinov ter s pomočjo varnostne službe prezračili objekt. Na kraju je bila prisotna policija.

scroll back to top
 

24.7.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 12:16 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do požara v kleti stanovanjske v naselju Godič. Gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik so požar pogasili ter objekt pregledali s termo kamero in prezračili. V stanovanjskem delu z merilcem nevarnih plinov ni bilo zaznati nevarnosti za bivanje. Na kraju tudi policija.

scroll back to top
 

17.7.2023 Požari na travniških površinah

Ob 20.29 so v Košišah, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik in Tunjice pogasili požar trave površine približno 3000 kvadratnih metrov. Na kraju je bila policija.

scroll back to top
 

13.7.2023 Vetrolom

Gasilci PGD Kamnik so ob 4.55 uri na RC 225, odsek 1359 s cestišča na dveh lokacijah odstranili dve podrti drevesi. Na kraju je bila prisotna policija in dežurni preglednik cest.

scroll back to top
 

7.7.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 20:22 smo bili gasilci PGD Kamnik obveščeni o padcu kolesarja. Gasilci PGD Kamnik smo zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanca in prenosu do reševalnega vozila.

scroll back to top
 

21.7.2023 Nesreče v cestnem prometu

Gasilci PGD Kamnik so posredovali v naselju Volčji Potok, občina Kamnik na prometni nesreči štirikolesnika. Gasilci so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca, razsvetljevali kraj dogodka, umaknili vozilo s cestišča ter le-tega očistili.

scroll back to top
 

16.7.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 9:21 smo bili obveščeni, da se v kleti stanovanjskega bloka na Duplici nahaja večja količina vode v višini do pol metra. Ob prihodu na kraj smo skupaj s klicateljem ugotovili, da je vode manj kot 1cm, tako da posredovanje s strani gasilcev ni bilo možno. O zamašeni kanalizacijski cevi so stanovalci obvestili upravnika, ki bo ukrepal dalje.

scroll back to top
 

9.7.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 15:03 je na regionalni cesti Stahovica-Kamniška Bistrica prišlo do prometne nesreče z samoudeležbo kolesarja. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali mesto nesreče, nudili prvo pomoč do prihoda NMP Kamnik ter pomagali reševalcem pri prenosu ponesrečene osebe do reševalnega vozila. Na kraju je bila prisotna policija.

scroll back to top
 

17.7.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 21.16 so v naselju Žale, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik iz prostozračnega elektro voda ostranili vejo, zaradi katere je prihajalo do iskrenja. Na kraju je bila prisotna policija in dežurni delavec Elektro Ljubljana, ki je odklopil elektriko.

scroll back to top
 

13.7.2023 Vetrolom

Ob 7.27 smo bili obveščeni, da naj bi drevo ogrožalo kolesarsko pot in ribogojnico na Jeranovem. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je zaradi podrtja drevesa skupaj s koreninami prišlo do prebitja dovodnega kanala do ribogojnice, zato je voda pričela poplavljati gozd in kolesarsko stezo oziroma peš pot. Zaradi zelo zahtevnega podrtja drevesa, ki je obviselo na drugih drevesih, smo preko Civilne zaščite Občine Kamnik aktivirali gozdarsko podjetje, ki je odstranilo podrto drevo ter gradbeni podjetji, ki sta s strojno mehanizacijo zatesnili luknjo iz katere je uhajala voda. Ogroženih je bilo okoli 15 ton rib v ribogojnici. V času intervencije smo gasilci varovali predstavnike gradbenih podjetij zaradi nevarnega terena ter vršili zaporo nevarnega odseka poti. V pripravljenosti smo imeli tudi cisterne z vodo, če bi prišlo do premajhnega dotoka vode v ribogojnico zaradi dogodka. Na kraju je bila tudi policija, predstavniki Civilne zaščite Občine Kamnik in Občine Kamnik.

scroll back to top
 

8.7.2023 Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih

Ob 17.30 je na območju Kamniške Bistrice strmoglavil jadralni padalec na travnato površino. Posredovali smo gasilci PGD Kamnik, ki smo zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, zaprli cesto, zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe v helikopter. Ekipa HNMP s helikopterjem SV, je poškodovanega odpeljala v UKC Ljubljana, obveščene so bile vse ustrezne službe.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 1 od 124