Začetna stran Operativa Intervencije

09.02.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 13:47 so v Tunjicah, občina Kamnik, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Tunjice in PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, dokončno pogasili požar v dimni komori, ki so ga začetno že gasili domači in sosedje, prebili dimniško tuljavo in pregledali objekt s termovizijsko kamero.

scroll back to top
 

7.2.2023 Tehnična in druga pomoč

Gasilci PGD Kamnik so na Kovinarski cesti v Kamniku preprečili puščanje vode z silosa, ki ji je bila posledica okvare na sistemu.

scroll back to top
 

6.2.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 16.08 so v Mostah, občina Komenda, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, očistili cestišče in usmerjali promet. Reševalci NMP Kamnik so udeležence na kraju pregledali in eno poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

4.2.2023 Vetrolom

Med 10. in 14. uro smo prejeli več prijav o podrtem drevju in vejevju na cestah, nekaj dreves je ogrožalo stanovanjske hiše. Aktivirana so bila lokalna društva (Kamnik, Gozd, Kamniška Bistrica in Srednja vas) in CZ Kamnik. Večje škode močan veter v Občini Kamnik ni povzročil, prav tako ni bil oviran promet dalj časa.

scroll back to top
 

30.1.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 6.52 sta v križišču Maistrove in Cankarjeve ceste v Kamniku trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Kamnik so izvedli protinaletno in protipožarno zavarovanje, na osebnem vozilu odklopili akumulator, preventivno pregledali tovorno vozilo, usmerjali promet, odstranili osebno vozilo s cestišča ter sanirali razlite motorne tekočine na cestišču. Reševalci NMP Kamnik so eno poškodovano osebo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

25.1.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 1.09 je v večstanovanjskem objektu na Zikovi ulici v občini Kamnik močno iztekala voda. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so vstopili v objekt in locirali napako na glavnem vodovodnem vodu in ga zaprli. Gasilci so izčrpali več m3 vode in preprečili nadaljnjo iztekanje vode. Zaradi izliva je nastala večja materialna škoda na 5 stanovanjih, dogodek je obravnavala policija.

scroll back to top
 

4.2.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 20.24 je na Jamovi v Kamniku zagorela stanovanjska hiša. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Duplica, ki so nasilno vstopili v objekt in pogasili požar s tremi notranjimi napadalnimi skupinami v vseh sobah, odstranili nevarne snovi iz objekta, objekt prezračili in ga temeljito pregledali s termo kamero. Gorelo je v vsakem prostoru, odložene so bile posode z nevarno vnetljivo snovjo.

scroll back to top
 

3.2.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 5.32 smo bili obveščeni o onemogli osebi v stanovanju bloka na Zikovi v Kamniku. Pred prihodom gasilcev PGD Kamnik je občanka sama odprla vrata. Posredovanje gasilcev ni bilo potrebno.

scroll back to top
 

29.1.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 20.17 sta v naselju Volčji potok, občina Kamnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali ter razsvetlili kraj dogodka, nevtralizirali razlite tekočine ter nudili pomoč policiji.

scroll back to top
 

4.2.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 17:24 smo bili obveščeni, da je v večstanovanjskem objektu na Jurčičevi ulici prišlo do dimniškega požara. Gasilci PGD Kamnik so iz dveh peči iznesli goreč material, preverili dimniško tuljavo s termokamero ter z eksplozimetrom preverili prisotnost nevarnih plinov. Stanovalcem so prepovedali kurjenje ter priporočili obisk dimnikarja.

scroll back to top
 

31.1.2023 Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 8.45 so gasilci PGD Kamnik posredovali na Korenovi cesti pri letališču v Podgorju kjer so za ograjo gorele smeti, katere so pogasili.

scroll back to top
 

27.1.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 14.23 sta na regionalni cesti Duplica-Kamnik v križišču z Maistrovo ulico v Kamniku trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, usmerjali promet in nudili pomoč pri nalaganju vozil na avto vleko. Reševalci NMP Kamnik so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 124