Začetna stran Operativa Intervencije

24.2.2018 ONESNAŽENJE POTOKA

Ob 17.15 smo bili prek pozivnikov obveščeni,  o onesnaženju potoka. Izvozili smo s TRV in petimi gasilci. Na kraju smo opazili, da v mrtvicah manjšega potočka na območju Zapric na gladini vode nastajajo mastni madeži neznanega izvora. Na gladino smo namestili vpojna črevesa in jih naslednji dan pobrali, saj sledi onesnaženja ni bilo. Intervencija je tako skupaj trajala 3 ure, sodelovalo je 10 gasilcev.

scroll back to top
 

23.2.2018 Prometna nesreča

Ob 13.59 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Kamniku osebno vozilo zbilo peško. Izvozili smo z manjšim tehničnim vozilom in štirimi gasilci. Ob našem prihodu je bila poškodovana oseba že v oskrbi reševalcev NMP Kamnik. Kraj nesreče smo pregledali in zavarovali. Intervencija je trajala 20 minut, na poziv se je odzvalo 6 gasilcev.

scroll back to top
 

15.2.2018 Dimniški požar

Ob 9.39 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da ja na Šutni v Kamniku v bivalnem kontejnerju prišlo do dimniškega požara. Izvozili smo z GVC 16/25 in sedmimi gasilci. Še pred našim prihodom so zaposleni gasili požar z ročnim gasilnim aparatom. Do požara je prišlo zaradi pregrevanja dimniške tuljave, kar je bilo posledica poizkusov dodatnega ogrevanja kontejnerja. Dimniško tuljavo smo pregledali s termokamero, jo očistili ter počakali do ohladitve. Intervencija je trajala pol ure, na poziv se je odzvalo 8 gasilcev.

scroll back to top
 

10.2.2018 POŽAR ZABOJNIKA

Ob 20.45 smo bili prek pozivnikov obveščeni o gorečem zabojniku v Šmarci. Izvozili smo z GVC 16/25 in petimi gasilci. Skupaj z gasilci PGD Šmarca smo zabojnik pogasili. Intervencija je trajala 20 minut, na poziv se je odzvalo 7 gasilcev.

scroll back to top
 

3.2.2018 PROMETNA NESREČA

Ob 21.56 smo bili obveščeni, da je na Bakovniku v Kamniku voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča po brežini. Z vozilom TRV-2D ter petimi gasilci smo s tehničnim posegom vozilo zvlekli nazaj na cesto. Intervecnija je trajala eno uro, sodelovalo je 5 članov.

scroll back to top
 

19.1.2018 PROMETNA NESREČA

Ob 20.15 smo bili prek pozivnikov obveščeni o prometni nesreči v naselju Buč. Izvozili smo s HTV, TRV-2D in GVC 16/25 ter posadko 17 gasilcev. Kraj nesreče smo protinaletno in protipožarno zavarovali. Na osebnem vozilu, ki se je zaletelo v drevo in pristalo na travniku pod cesto smo odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili voznika, ki je podlegel poškodbam, iz vozila ter vozilo potegnili na cestišče. Na kraju nesreče so bili reševalci NMP Ljubljana in policija, katerim smo tudi nudili pomoč pri razsvetljavi kraja. Intervencija je trajala 4 ure, na poziv se je odzvalo 22 članov.

scroll back to top
 

14.2.2018 Požar osebnega vozila

Ob 4.15 smo bili preko pozivnikov obvečeni, da na parkirišču pred poslovno stavbo na Šutni gori osebno vozilo. Izvozili smo z GVC 16/25 in šestimi gasilci. Zagorelo je v notranjosti vozila, katero smo pogasili. V požaru je bilo vozilo uničeno, vzrok požara pa preiskuje policija. Na intervencijo, ki je trajala pol ure, se je odzvalo 13 gasilcev.

scroll back to top
 

5.2.2018 DIMNIŠKI POŽAR

Ob 17.51 smo bili prek pozivnikov obveščeni, da so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše na Kregarjevem. Skupaj z gasilci PGD Kamniška bistrica smo varovali dimnik do izgoretja saj, ga očistili in s termovizijsko kamero preventivno pregledali objekt. Stanovalcem smo prepovedali kurjenje v peči do prihoda dimnikarja. Intervencija je trajala eno uro, sodelovalo je 15 gasilcev.

scroll back to top
 

30.1.2018 Dim v proizvodni hali

Ob 2.18 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da IMG 5798se v podjetju na Korenovi kadi iz elektro omarice. Izvozili smo z GVC 16/25 ter petimi gasilci. Na elektro omarici smo odklopili elektriko ter okolico pregledali s termo kamero, prav tako tudi električne kable. Zaradi napake na instalaciji oziroma na glavnem stikalu je pregorel vodnik 185mm2. Prepovedali smo uporabo in blokirali ponovni vklop. Sanacijo omarice bodo opravili vzdrževalci. Intervencija je trajala 30 minut, na poziv se je odzvalo 8 gasilcev.

scroll back to top
Več ...
 

12.2.2018 Zdrs tovornjaka

IMG 5851Ob 11.16 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Kamniku zaradi zdrsa v snegu obstal tovornjak. Izvozili smo z GVC 16/25 ter sedmimi gasilci. Na kraju smo tuje govorečemu vozniku razložili potek reševanja. Tovorno vozilo smo potegnili iz snega ter pomagali, da se je vzpelo na vrh klanca. Intervencija je trajala 45 minut, na poziv se je odzvalo 10 gasilcev.

scroll back to top
Več ...
 

4.2.2018 Onesnaženje potoka

IMG E5821Ob 15.04 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na obvoznici občan opazil madež v potoku. Izvozili smo z večjim tehničnim vozilom ter vozilom TRV in priklopnikom za nevarne snovi s skupno posadko devetih gasilcev.

scroll back to top
Več ...
 

29.1.2018 Padec osebe v potok

Ob 15.57 smo bili skupaj s kolegi iz PGD Gozd obveščeni, da je v kraju Podstudenec oseba po epileptičnem napadu padla v potok. Iz obeh društev je izvozila posadka s po enim vozilom. Na kraju smo ugotovili, da naša pomoč ni več potrebna, saj je ekipa NMP Kamnik osebo že potegnila iz potoka pred našim prihodom. Iz našega društva se je na poziv odzvalo 17 gasilcev, iz PGD Gozd pa 9. Akcija je trajala 45 minut.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 78