Začetna stran Operativa Intervencije

11.4.2023 Delovne nesreče

Ob 13.17 je na Kajuhovi poti v Kamniku v proizvodnem podjetju delovni stroj povozil delavko. Gasilci PGD Kamnik so pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu poškodovane do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

8.4.2023 Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu

Gasilci PGD Kamnik smo pregledali lokacije nastavljenih pivnikov in čreves v Mostah in Suhadolah, ker onesnaženja ni več zaznati, smo pivnike odstranili.

scroll back to top
 

8.4.2023 Nesreče z nevarnimi snovmi - ljudje kot neposredni vzrok onesnaženja

Ob 17.00 je bilo pri Trgovini pri Mariji v Mostah, občina Komenda opaženo iztekanje kurilnega olja v Pšato. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Moste, ki so namestili lovilna črevesa, prečrpali kurilno olje iz okvarjene podzemeljske cisterne in omejili iztekanje. Posredovalo je podjetje Saubermacher, ki je posesalo onesnaženo vodo in prečrpano gorivo. Na več rokavih Pšate ostajajo nameščeni pivniki.

scroll back to top
 

7.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 6.33 smo bili obveščeni, da je na Ljubljanski cesti prišlo do povoženja peške. Po prihodu na kraj smo mesto nezgode zavarovali in usmerjali promet v času nudenja pomoči peški s strani NMP Kamnik in preiskave dogodka s strani policije. Peška je bila odpeljana na nadaljnje preiskave.

scroll back to top
 

4.4.2023 Sproščanja nevarnih plinov

Ob 19.16 so na ulici Matije Blejca v večstanovanjskem bloku stanovalci vohali plin. Posredovala so gasilci PGD Kamnik, ki so z detektorji izmerili celotno območje bloka, opravljali razgovor s stanovalci in iskali vir vonja. V bloku ni inštalacije zemeljskega plina. gasilci so prezračili objekt, nevarnosti ni bilo. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

3.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 7.13 je prišlo do trka osebnega in tovornega vozila v Žejah pri Komendi. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in PGD Moste, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator vozila in posuli iztekle motorne tekočine. Nudili so pomoč policiji in reševalcem . V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

scroll back to top
 

8.4.2023 Onesnaženja okolja in posegi v okolje

Ob 12.01 so občani v naselju Perovo, občina Kamnik opazili onesnažen vodotok. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so na kraju opravili analizo in ugotovili, da je v vodotoku olje. Skupaj s komunalnim podjetjem Kamnik so iskali izvor onesnaženja, pri tem so preiskali obširno območje naselja Perovo, ter onesnaženje locirali na gradbišču, kjer je iz tovornega vozila za prevoz betona iztekalo hidravlično olje. Olje je zaradi spiranja zašlo v kanal meteorne vode in onesnažilo več 100 metrov kanal. Gasilci so posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in sprali kanal meteorne vode z večjo količino vode, na več mestih so nastavili pivnike, ki so olje zajeli. Na kraju je bila prisotna policija in službe KPK.

scroll back to top
 

6.4.2023 Požari v nestanovanjskih stavbah

Ob 12:06 je na Usnjarski cesti, občina Kamnik, gorelo v zapuščenem skladišču nekdanje klavnice. Gasilci PGD Kamnik in PGD Šmarca so požar lokalizirali in pogasili. V objektu so se nahajale tri osebe, gasilci so jih nepoškodovane evakuirali iz objekta. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

scroll back to top
 

3.4.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 19.37 je bilo javljeno da v Soteski smrdi po plastiki. Ob prihodu na kraj smo skupaj s PGD Nevlje pogasili začetni požar v kletnih prostorih, iz peči iznesli goreč material in izmerili prisotnost dimnih plinov. Objekt smo prezračili in eni osebi nudili pomoč.

scroll back to top
 

8.4.2023 Onesnaženja okolja in posegi v okolje

Ob 10.37 so občani v naselju Suhadole, občina Komenda, opazili mastne madeže na reki Pšati. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Moste, ki so na več mestih namestili lovilna črevesa in iskali izvor onesnaženja. Izvajali so teste prisotnosti nevarnih snovi na več krakih reke Pšate in ugotovili prisotnost jedkih snovi. Vzorec vode je odvzela policija za nadaljnje preiskave. Obveščeno je bilo podjetje SAUBERMACHER, ki bo tekom popoldneva skupaj z gasilci odstrani nevarne snovi iz rokava, kjer so prisotna topila in ostale nevarne snovi.

scroll back to top
 

6.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 10.05 je v naselju Gabrovnica, občina Kamnik, voznik izgubil nadzor na traktorjem in zapeljal v globel. Traktor se je prevrnil in ukleščil voznika. Poleg policistov in reševalcev NMP Kamnik so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri iznosu pokojnika do vozila pogrebne službe ter s tehničnim posegom izvlekli traktor iz globeli.

scroll back to top
 

3.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 15.16 je v križišču Grobeljske ceste in Slovenske ceste v Mengšu prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Mengeš in Kamnik smo zavarovali mesto nesreče, izvedli protipožarno zavarovanje, pregledali udeležence in počistili kraj.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 7 od 124