Začetna stran Operativa Izobraževanje

21.10.2013 Evakuacijska vaja v vrtcu Zarja

PGD Kamnik vaja Zarja 06Danes smo se na povabilo vodstva vrtca Zarja, ki je lociran na Perovem, udeležili vsakoletne evakuacijske vaje. Scenarij vaje je bil, da je zagorelo v kurilnici vrtca.

scroll back to top
Več ...
 

15. in 16.2.2013 Obnovitveni tečaj za IDA

Fotografija0691 - Kopija - KopijaV petek, 15.2, in v soboto, 16.2, je v prostorih PGD Kamnik potekal obnovitveni tečaj za delo z izoliranimi dihalnimi aparati.

scroll back to top
Več ...
 

Izobraževanja na tematiko nevarnih snovi

PB120058V mesecu novembu smo v okviru društva izvedli več izobraževanj na tematiko nevarnih snovi. Tematiko smo obravnavali tako s teoretičnega kot tudi s praktičnega vidika. Več o izobraževanjih si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

scroll back to top
Več ...
 

20.11.2012 Gasilska vaja v tovarni Menina

PGD Kamnik vaja Menina 12Danes se je 18 članov našega društva udeležilo gasilske vaje v tovarni Menina v Šmarci. Predpostavka vaje je bila, da je zagorelo v proizvodnem obratu, kjer je ostalo ujetih tudi nekaj poškodovanih oseb. Na mesto vaje smo izvozili s poveljniškim vozilom, vozilom za logistiko, večjo avtocisterno, avtolestvijo in vozilom za prevoz gasilskih sredstev.

scroll back to top
Več ...
 

9.5.2013 Usposabljanje na Reševalni postaji Kamnik

PGD Kamnik NMP 04Danes se je 18 operativnih gasilcev in 5 pripravnikov udeležilo vsakoletnega usposabljanja na Reševalni postaji Kamnik. Skupaj z reševalci smo znanje nujdenja pomoči obnovili na treh delovnih točkah, ob koncu pa smo se seznanili še z novim reševalnim vozilom.

scroll back to top
Več ...
 

4.12.2012 Izobraževanje o vrvni tehniki

PGD Kamnik vrvna tehnika 07Skladno z načrtom o opremljanju naše enote smo dokupili nekaj opreme za primere reševanja iz višin in globin. Operativni člani smo se seznanili z novo opremo (del opreme bo še dobavljen) ter jo delno tudi že preizkusili, medtem ko bo obširnejše izobraževanje izpeljano v letu 2013.

scroll back to top
Več ...
 

25.11.2012 Izobraževanje o UNP in prezračevanju

PGD Kamnik UNP 13V gasilskem domu je v izvedbi Tomasa Felkarja in Jureta Dolinarja iz Zavoda Vizija Varnosti potekalo izobraževanje gasilcev o utekočinjenem naftnem plinu (UNP) in pravilnih postopkih prezračevanja zadimljenih prostorov s pomočjo podtlačnih ali nadtlačnih ventilatorjev. Poleg naših gasilcev so se na povabilo na izobraževanje odzvali tudi gasilci iz PGD Duplica, Šmarca, Kamniška Bistrica, Nevlje, Gozd in Tunjice.

scroll back to top
Več ...
 

14.11.2012 Gasilska vaja v Leku

PGD Kamnik Lek 24Danes se je 22 gasilcev našega društva s sedmimi vozili udeležilo gasilsko-reševalne vaje v tovarni Lek v občini Mengeš. Namen vaje je bil preizkusiti odzivnost prvih posredovalcev ob primeru izrednega dogodka. V sklopu vaje se je preverilo ukrepanje skladno z Načrtom zaščite in reševanja v podjetju Lek farmacevtska družba d.d., Proizvodnja Mengeš, ki je bil revidiran junija 2011.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja12345NaslednjaKonec»

Stran 3 od 5