Začetna stran Operativa Izobraževanje

Evakuacijska vaja in obisk vrtca

PGD Kamnik ZarjaV ponedeljek, 22.10., smo v vrtcu Zarja izvedli evakuacijsko vajo s scenarijem, da je zagorelo v pralnici. Ob našem prihodu so bili vsi otroci pravilno zbrani na zbirnem mestu, v kuhinji pa je ostala "poškodovana" kuharica. Izvedli smo notranji napad in pogasili namišljen požar ter rešili kuharico. Po vaji smo otrokom razkazali gasilsko cisterno ter jim omogočili "špricanje" in preizkus gasilske čelade (več o dogodku...). Na vaji so sodelovali 3 gasilci z vozilom GVC 16/24. V torek, 23.10., pa nas je obiskala skupina otrok iz oddelek Oblački. Razkazali smo jim gasilski dom in gasilsko cisterno.

scroll back to top
 

22.9.2012 Seminar "Izredni dogodki na železnici"

PGD Kamnik seminar železnice 40Danes se je 24 gasilcev iz štirih gasilskih društev iz GZ Kamnik (Kamnik (11 gasilk in gasilcev), Sela, Srednja vas in Šmarca) v Ljubljani udeležilo 1. kampa Zavoda Vizija Varnosti in Slovenskih železnic (SŽ) z naslovom »Izredni dogodki na železnici; dviganje in vleka težkih bremen«. Kamniški gasilci smo sodelovali kot markiranti na dveh velikih zaključnih vajah tridnevnega kampa. Na vajah je sodelovala tudi ekipa Nujne medicinske pomoči Kamnik, saj je bil scenarij obeh vaj masovna železniška nesreča, kar je posledično zahtevalo aktiviranje večjega števila reševalnih ekip iz osrednjeslovenske in sosednjih regij.

scroll back to top
Več ...
 

Izobraževanje za vodenje večjih intervencij

PGD Kamnik vodenje intervencij 17V mesecu aprilu je v prostorih našega društva potekal tečaj za vodenje intervencij za slušatelje iz gasilske regije Ljubljana III, katerega se je skupaj udeležilo okoli 30 slušateljev. Iz našega društva se je tečaja udeležilo 8 članic in članov, kot zunanja opazovalca pa sta bila prisotna tudi predsednica Simona Oblak in poveljnik CZ Kamnik mag. Matjaž Srša.

scroll back to top
Več ...
 

4.5.2012 Evakuacijska vaja na OŠ Mengeš

Danes smo sodelovali na evakuacijski vaji na Osnovni šoli Mengeš. Na vaji smo sodelovali z vozilom 11 ALK 32, trije gasilci. Na sami vaji smo s pomočjo avtolestve iz višjih nadstropij evakuirali 13 učencev. Vaja je trajala 1 uro.

https://www.youtube.com/watch?v=HlaXecpEh_Q&feature=youtube_gdata_player

 

scroll back to top
 

19.10.2012 Tehniški dan Osnovne šole Toma Brejca

PGD Kamnik tehniski dan 03Danes nas je v dopoldanskem času obiskalo okoli 90 učenk in učencev osmih in devetih razredov kamniške osnovne šole Toma Brejca, ki so si v sklopu tehniškega dneva v treh urah ogledali naš gasilski dom in opremo.

scroll back to top
Več ...
 

2.6.2012 Gasilska vaja »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«

PGD Kamnik vaja avtobus  44Prvo junijsko soboto smo imeli na dvorišču našega društva gasilsko vajo z naslovom »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«. S strani podjetja Kam-Bus smo prejeli odslužen avtobus, ki je služil kot odličen "učen pripomoček" za vadbo taktike in tehnike posredovanja v primeru nesreče z udeležbo avtobusa. Pred samim delom na vozilu, smo imeli kratek teoretičen uvod, v katerem sta poveljnik in pomočnik poveljnika za tehnično reševanje (tudi dolgoletni mehanik v podjetju Kam-Bus) predstavila specifiko nesreč z udeležbo avtobusa ter samo sestavo in posebnosti tovrstnih vozil.

scroll back to top
Več ...
 

12.5.2012 Vaja" Potres Kamnik 2012"

PGD Kamnik potres 26Danes smo se na povabilo Kinološkega društva Kamnik udeležili prikazne vaje reševalnih psov v okviru praznovanja njihove 30 letnice delovanja. Na vaji, ki je potekala na gradbeni deponiji ŽURBI team na Duplici pri Kamniku, je iz našega društva sodelovalo 6 gasilcev z vozilom TRV-2D.

scroll back to top
Več ...
 

4.6.2011 Seminar Heavy Rescue

PGD_Kamnik_heavy_05V soboto smo se štirje člani PGD Kamnik v Celju udeležili seminarja ''prometne nesreče avtobusov'' v organizaciji Heavy Rescue team-a Slovenije.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja12345NaslednjaKonec»

Stran 4 od 5