Začetna stran Operativa Izobraževanje

24.10.2014 Vaja sektorja Kamnik GZ Kamnik

IMG 4727Danes je v Nevljah potekala sektorska vaja sektorja Kamnik Gasilske zveze Kamnik. Vaje se je udeležilo preko 70 gasilcev iz sledečih gasilskih društev: Kamnik, Nevlje, Duplica, Šmarca in Tunjice. Iz našega društva je bilo udeleženih 18 gasilk in gasilcev s 4 vozili (poveljniško vozilo, gasilska avtocisterna GVC 16/25, gasilska avtolestev in vozilo za logistiko).

scroll back to top
Več ...
 

Podelitev potrdil o opravljenem izpitu za prvega posredovalca

Srednja vasV prostorih našega društva je potekala podelitev potrdil o opravljenem tečaju za prvega posredovalca, ki je potekal od 17. maja do 27. junija 2014. Tečaj je uspešno opravilo vseh osem tečajnikov.

scroll back to top
Več ...
 

3.6.2014 Gasilska vaja v CIRIUS-u

IMG 3187Danes smo v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik (CIRIUS) izvedli gasilsko vajo. Predpostavka vaje je bila, da je prišlo v centru do požara, pri čemer je bila, poleg gašenja požara in preiskave prostorov, potrebna tudi evakuacija oseb. Izvedli smo tako horizontalno evakuacijo (premik oseb v nadstropju v drug požarni sektor) kot tudi vertikalno (reševanje oseb s pomočjo avtolestve).

scroll back to top
Več ...
 

22.3.2014 Obisk učencev OŠ Toma Brejca

WP 20140322 018Danes dopoldne so nas obiskali štirje razredi učencev osnovne šole Toma Brejca iz Kamnika. Na štirih delovnih točkah smo jim prikazali svoje delo. Točke so bile: gašenje z ročnimi gasilnimi aparati, gasilska avtocisterna in gašenje, tehnično reševanje in nevarne snovi ter prva pomoč in dihalne naprave. Pri določenih opravilih smo dali učencem možnost, da preizkusijo opremo in postopke. V nadaljevanju sodelovanja z osnovno šolo Toma Brejca imamo v planu tudi izvedbo evakuacijske vaje, predhodno pa tudi strokovni ogled nove šole s strani operativnih gasilcev našega društva. Dobrega sodelovanja se nadejamo tudi v naprej, saj so tovrstni obiski zelo lepa priložnost za pridobitev novih članov v naše vrste, kar se je zgodilo tudi ob tem obisku. 

scroll back to top
Več ...
 

4.9.2014 Posvet o tehničnem reševanju in nevarnih snoveh

posvetDanes sta se dva naša člana udeležila posveta o Tehničnem reševanju in nevarnih snoveh, ki ga je organizirala Gasilska zveza Slovenije skupaj s PGD Postojna in Upravo RS za zaščito in reševanje. Posvet je potekal v Kulturnem domu v Postojni. Na posvetu so sodelovali različni strokovnjaki iz gasilstva, nujne medicinske pomoči, policije ter Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki so v svojih predstavitvah predstavili različne tematike s svojih področij. Celoten program posveta si lahko ogledate tukaj. (vir fotografije: FB GBL).

scroll back to top
 

Tečaj prve in nujne medicinske pomoči za prve posredovalce

PGD Kamnik first responder 19V prostorih našega društva je od 27. maja do 27. junija potekal Tečaj prve in nujne medicinske pomoči za prve posredovalce (gasilce bolničarje) v obsegu 71 ur. Tečaj je bil organiziran s strani Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, v okviru katerega deluje tudi Izobraževalni center Reševalne postaje. Tečaja se je udeležilo 8 naših članov, ki so predhodno že opravili tečaj za bolničarja.

scroll back to top
Več ...
 

31.5.2014 Izobraževanje "Prometne nesreče"

Tehnična sobota  06Danes smo na deponiji gradbenega podjetja Žurbi team na Duplici izvedli interno usposabljanje na tematiko posredovanja pri prometnih nesrečah. Sklopa vaj, pri katerih smo uporabili dva odsluženi vozili, se je udeležilo okoli 20 članov operativne enote našega društva.

scroll back to top

Več ...
 

21.10.2013 Evakuacijska vaja v vrtcu Zarja

PGD Kamnik vaja Zarja 06Danes smo se na povabilo vodstva vrtca Zarja, ki je lociran na Perovem, udeležili vsakoletne evakuacijske vaje. Scenarij vaje je bil, da je zagorelo v kurilnici vrtca.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja12345NaslednjaKonec»

Stran 2 od 5