fp-dobrodosli-140

Začetna stran

25.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 17:03 je na železniškem prehodu v Podgorju, občina Kamnik, padel kolesar in se telesno poškodoval. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč ponesrečencu do prihoda NMP Kamnik in usmerjali promet do prihoda policije.

scroll back to top
 

25.6.2023 Požari v naravi oziroma na prostem

Gasilci PGD Kamnik so ponovno preventivno polili požarišče, na katerem se je na območju 1m2 ponovno pričelo kaditi. Širše območje so tudi prekopali. Za potrebe gašenja je bilo napeljanega 500 metrov tlačnega cevovoda.

scroll back to top
 

24.6.2023 Sproščanja nevarnih plinov

Ob 17:57 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da se v objektu nahajata dve neodzivni osebi, možna je prisotnost nevarnih plinov v prostorih. Gasilci PGD Kamnik so po navodilih zdravnice NMP Kamnik vstopili v objekt in ga pregledali. V objektu se ni nahajala nobena oseba in ni bilo zaznanih nevarnih plinov. Pregledali so se tudi pripadajoči objekti in okolica. Na kraju tudi policija.

scroll back to top
 

24.6.2023 Požari na gozdnih in grmovnih površinah

Gasilci PGD Kamnik so v gozdu nad gradom Zaprice pogasili 60 kvadratnih metrov tleče podrasti ter preventivno ohladili okolico.

scroll back to top
 

18.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Gasilci PGD Kamnik smo bili obveščeni o padcu motorista na pešpoti ob Kamniški Bistrici. Na kraju smo poškodovanemu nudili prvo pomoč do prihoda NMP Kamnik, pomagali reševalcem in policistom, vršili prometno in požarno varovanje. Poškodovanec je bil s strani NMP Kamnik odpeljan v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

25.6.2023 Sproščanja nevarnih plinov

Ob 3.17 se je občanki na Ljubljanski cesti v Kamniku, v stanovanju večstanovanjskega objekta, sprožil javljalnik ogljikovega monoksida. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so vstopili v objekt, z merilnikom eksplozivnih nevarnih snovi preverili ozračje in ugotovili, da meritve ne odstopajo od normalnih vrednosti. Preventivno so zaprli dovod plina v stanovanje in stanovalki naročili naj pokliče pooblaščeni servis peči.

scroll back to top
 

24.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 12:01 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče dveh vozil. Ob prihodu na kraj so bila vozila že umaknjena s ceste, NMP Kamnik že na kraju, ena oseba lažje poškodovana, posredovanje ni bilo potrebno. Po odhodu gasilcev so udeleženci počakali na policijo.

scroll back to top
 

22.6.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 7:39 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da gori jeklenka na naslovu Črna pri Kamniku 20. Ob prihodu na kraj so gasilci PGD Kamnik in PGD Gozd požar, ki ga je omejil že lastnik objekta, dokončno pogasili in objekt pregledali s termo kamero. Na kraju je posredovala tudi policija.

scroll back to top
 

16.6.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 15.07 smo bili obveščeni o požaru hiše na Drnovškovi cesti v Kamniku. Ob prihodu na kraj so policisti iz objekta skozi okno že rešili osebo, ki je bila zaklenjena v goreči hiši ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP Kamnik, ki so jo odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci smo nasilno odprli vhodna vrata in pogasili dva požara različnih predmetov v dveh ločenih in med seboj oddaljenih sobah ter pregledali objekt zaradi morebitnih ostalih ujetih oseb. Po pogasitvi smo iz objekta iznesli zgorele predmete, objekt prezračili ter nudili pomoč pri preiskavi dogodka. Ker hiša ni več primerna za bivanje smo obvestili poveljnika OšCZ Kamnik, da uredi za eno osebo začasno prebivališče kar je bilo tudi takoj urejeno. Gasilci smo skupaj s policisti osebo prepeljali v nastanitveno enoto. Vse nadaljnje postopke vodi policija.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 5 od 186