fp-dobrodosli-140

Začetna stran

KOSTANJEV PIKNIK MLADINE

V petek, 17.11.2023, smo imeli kostanjev piknik za mladino PGD Kamnik, katerega se je udeležilo 31 otrok ter 9 mentorjev/gasilcev.

Pozno popoldan smo se zbrali pred PGD Kamnik, kjer so nas že pričakali mentorji, narezan kostanj ter ogenj. Po začetnem postroju je sledilo sproščeno druženje. Ker je bil zunaj mraz, smo komaj čakali, da bo kostanj pečen. Ob čakanju smo se igrali različne športne igre (košarka, odbojka, nogomet ter namizni tenis) ter ustvarjali. Ko je bil kostanj končno pečen smo ga hitro pojedli, zraven pa popili še kozarec toplega čaja ter se pogovarjali.

Preživeli smo lep sproščen večer, v sredo pa nadaljujemo s spoznavanjem dela in opreme gasilcev.

scroll back to top
 

Skupni strokovni izobraževanji PGD Kamnik in NMP Kamnik

V mesecu oktobru sta se odvili dve skupni strokovni izobraževanji gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Kamnik in uslužbencev Nujne medicinske pomoči (NMP) zdravstvenega doma Kamnik. Glavni namen obeh izobraževanj je bil utrditi in nadgraditi raven znanja oziroma timskega dela na skupnih intervencijah, hkrati pa si tudi izmenjati veščine, izkušnje ter primere dobrih praks.

scroll back to top
Več ...
 

3.8.2023 Tehnična pomoč

Ob 5.47 smo bili obveščeni, da se v stanovanju v večstanovanjskem objektu nahaja obolela oseba. S tehničnim posegom smo odprli vhodna vrata in omogočili dostop do osebe reševalcem NMP Domžale in policiji. Izmerili smo tudi morebitno prisotnost nevarnih plinov. Po zdravniški oskrbi smo nudili asistenco pri prenosu do reševalnega vozila in zapori cestišča krajši čas. Oseba je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje.

scroll back to top
 

24.7.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 12:16 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do požara v kleti stanovanjske v naselju Godič. Gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik so požar pogasili ter objekt pregledali s termo kamero in prezračili. V stanovanjskem delu z merilcem nevarnih plinov ni bilo zaznati nevarnosti za bivanje. Na kraju tudi policija.

scroll back to top
 

17.7.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 21.16 so v naselju Žale, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik iz prostozračnega elektro voda ostranili vejo, zaradi katere je prihajalo do iskrenja. Na kraju je bila prisotna policija in dežurni delavec Elektro Ljubljana, ki je odklopil elektriko.

scroll back to top
 

GASILSKO LETOVANJE SAVUDRIJA 2023

IMG 6269-minMladinska sekcija gasilskega društva je srce in prihodnost vsake gasilske organizacije. Da bi mladi gasilci pridobili nove izkušnje ter se povezali med seboj, vsako leto GZ Kamnik organizira mladinsko gasilsko letovanje v Savudrijo.

scroll back to top
Več ...
 

26.7.2023 Požari v nestanovanjskih stavbah

Gasilci PGD Kamnik so posredovali v trgovskem centru, kjer je prišlo do vžiga električne napeljave za hladilnike. Ogenj so pogasili z ročnim gasilnim aparatom, s termokamero pregledali okolico, izmerili prisotnost nevarnih plinov ter s pomočjo varnostne službe prezračili objekt. Na kraju je bila prisotna policija.

scroll back to top
 

21.7.2023 Nesreče v cestnem prometu

Gasilci PGD Kamnik so posredovali v naselju Volčji Potok, občina Kamnik na prometni nesreči štirikolesnika. Gasilci so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca, razsvetljevali kraj dogodka, umaknili vozilo s cestišča ter le-tega očistili.

scroll back to top
 

17.7.2023 Požari na travniških površinah

Ob 20.29 so v Košišah, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik in Tunjice pogasili požar trave površine približno 3000 kvadratnih metrov. Na kraju je bila policija.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 2 od 186