fp-dobrodosli-135

Začetna stran

6.6.2012 Odpiranje vrat

Ob 21:40 smo bili obveščeni, da se je v stanovanje večstanovanjske zgradbe na Zikovi ulici zaklenila mlajša oseba in da se ne odziva na klice sorodnikov. Na kraj je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV. Po pregledu situacije so se odločili, da se v stanovanje v tretjem nadstropju najhitreje pride preko balkona s pomočjo avtolestve, vendar se je kmalu zatem izkazalo, da tovrsten vstop ni možen ZARADI NEPRAVILNO PARKIRANIH VOZIL, KI SO ONEMOGOČALA DOSTOP DO OBJEKTA - PARKIRANJE NA INTERVENCIJSKI POTI. Vodja intervencije se je zato odločil, da vstopijo skozi vhodna vrata stanovanja, kjer je bila nameščena protivlomna ključavnica. S tehničnim posegom so omogočili vstop v stanovanje policistom in sorodnikom, intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 

5.6.2012 Razlito olje

Malo pred 12. uro nas je občan obvestil, da je prišlo do razlitja hidravličnega olja na Groharjevi ulici 12, Kamnik. Na kraj sta odšla dva gasilca z vozilom 06 TRV. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi počene hidravlične cevi na delovnem vozilu, prišlo do izlitja olja. Gasilca sta z absorbentom sanirala pribljižno 12 m2 cestišča. Intervencija trajala pol ure.

scroll back to top
 

20.5.2012 Perovanje na kvadrat

PGD Kamnik Perovanje 10V okviru praznovanja 771 letnice prve omembe imena Perovo v pisnem viru, smo kamniški gasilci, ki domujemo v tem delu Kamnika, za obiskovalce prireditve odprli svoja vrata ter predstavili svoje poslanstvo in tehniko.

scroll back to top
Več ...
 

14.5.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik prometna PotokOb 7.53 je bila dežurna gasilka preko ReCO Ljubljana obveščena, da je v kraju Potok v Tuhinjski dolini prišlo do prometne nesreče ter da je ena oseba ostala ukleščena v vozilu. Na kraj dogodka je odšlo 11 gasilcev z voziloma HTV in TRV-2D.

scroll back to top
Več ...
 

12.5.2012 Vaja" Potres Kamnik 2012"

PGD Kamnik potres 26Danes smo se na povabilo Kinološkega društva Kamnik udeležili prikazne vaje reševalnih psov v okviru praznovanja njihove 30 letnice delovanja. Na vaji, ki je potekala na gradbeni deponiji ŽURBI team na Duplici pri Kamniku, je iz našega društva sodelovalo 6 gasilcev z vozilom TRV-2D.

scroll back to top
Več ...
 

2.6.2012 Gasilska vaja »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«

PGD Kamnik vaja avtobus  44Prvo junijsko soboto smo imeli na dvorišču našega društva gasilsko vajo z naslovom »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«. S strani podjetja Kam-Bus smo prejeli odslužen avtobus, ki je služil kot odličen "učen pripomoček" za vadbo taktike in tehnike posredovanja v primeru nesreče z udeležbo avtobusa. Pred samim delom na vozilu, smo imeli kratek teoretičen uvod, v katerem sta poveljnik in pomočnik poveljnika za tehnično reševanje (tudi dolgoletni mehanik v podjetju Kam-Bus) predstavila specifiko nesreč z udeležbo avtobusa ter samo sestavo in posebnosti tovrstnih vozil.

scroll back to top
Več ...
 

8. regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji

PGD Kamnik regijska orientacija 06V soboto, 19.05.2012, je na Primskovem (GZ Šmartno pri Litiji) potekalo 8. regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji.

scroll back to top
Več ...
 

Izobraževanje za vodenje večjih intervencij

PGD Kamnik vodenje intervencij 17V mesecu aprilu je v prostorih našega društva potekal tečaj za vodenje intervencij za slušatelje iz gasilske regije Ljubljana III, katerega se je skupaj udeležilo okoli 30 slušateljev. Iz našega društva se je tečaja udeležilo 8 članic in članov, kot zunanja opazovalca pa sta bila prisotna tudi predsednica Simona Oblak in poveljnik CZ Kamnik mag. Matjaž Srša.

scroll back to top
Več ...
 

5.5.2012 Požar zabojnika za smeti

Ob 23.30 nas je ReCO Ljubljana obvestil o požaru zabojnika za papir na Kajuhovi poti v Kamniku. Na kraj požara so odšli 3 gasilci z vozilom GVC 16/24 in požar pogasili. Ogenj je zabojnik uničil v celoti. Intervencija je trajala pol ure, vzrok požara preiskuje policija.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja101102103104105106107108109110NaslednjaKonec»

Stran 110 od 115