fp-dobrodosli-135

Začetna stran

8.12.20212 Pomoč reševalcem

Ob 16.41 smo preko ReCO Ljubljana dobili obvestilo, da ekipa Nujne medicinske pomoči ZD Domžale potrebuje našo pomoč pri prenosu poškodovane osebe iz kletnih prostorov objekta v Podgorju. Na kraj dogodka je odšla ekipa 5 gasilcev z manjšim vozilom za tehnične intervencije ter pomagala reševalcem pri transportu poškodovanke iz objekta v reševalno vozilo. Intervencija je trajala pol ure, skupaj je sodelovalo 10 gasilcev.

scroll back to top
 

5.12.2012 Obisk Sv. Miklavža na srečanju mladine

PGD Kamnik Sv.Miklavz 01Danes nas je na srečanju mladine čakalo presenečenje, saj nas je obiskal Sveti Miklavž. Vendar je ta pustil le namige, po katerih smo se morali ravnati in tako smo prišli do darila. 

scroll back to top
Več ...
 

Izobraževanja na tematiko nevarnih snovi

PB120058V mesecu novembu smo v okviru društva izvedli več izobraževanj na tematiko nevarnih snovi. Tematiko smo obravnavali tako s teoretičnega kot tudi s praktičnega vidika. Več o izobraževanjih si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

scroll back to top
Več ...
 

25.11.2012 Izobraževanje o UNP in prezračevanju

PGD Kamnik UNP 13V gasilskem domu je v izvedbi Tomasa Felkarja in Jureta Dolinarja iz Zavoda Vizija Varnosti potekalo izobraževanje gasilcev o utekočinjenem naftnem plinu (UNP) in pravilnih postopkih prezračevanja zadimljenih prostorov s pomočjo podtlačnih ali nadtlačnih ventilatorjev. Poleg naših gasilcev so se na povabilo na izobraževanje odzvali tudi gasilci iz PGD Duplica, Šmarca, Kamniška Bistrica, Nevlje, Gozd in Tunjice.

scroll back to top
Več ...
 

23.11.2012 Tekmovanje v pikadu za mladino

PGD Kamnik pikado 03Danes je v prostorih PGD Komenda potekalo še zadnje mladinsko tekmovanje za leto 2012 in sicer tekmovanje v pikadu. Iz našega društva smo imeli štiri tekmovalce: Vida, Elvisa, Antonia ter Matjaža.

scroll back to top
Več ...
 

4.12.2012 Izobraževanje o vrvni tehniki

PGD Kamnik vrvna tehnika 07Skladno z načrtom o opremljanju naše enote smo dokupili nekaj opreme za primere reševanja iz višin in globin. Operativni člani smo se seznanili z novo opremo (del opreme bo še dobavljen) ter jo delno tudi že preizkusili, medtem ko bo obširnejše izobraževanje izpeljano v letu 2013.

scroll back to top
Več ...
 

25.11.2012 Domnevni požar Budnarjeve domačije

Ob 12.26 nas je ReCO Ljubljana obvestil, da so prejeli klic iz Zgornjih Palovč, od koder je prijavitelj naznanil, da se iz Budnarjeve domačije močno kadi. Na kraj dogodka je odšlo 13 gasilcev s poveljniškim vozilom, vozilom za logistiko ter dvema avtocisternama, v pripravljenosti v domu pa je ostala še skupina 3 gasilcev za morebiten dodaten izvoz še tretje avtocisterne. Po prihodu na kraj so gasilci vstopili v objekt ter ugotovili, da ne gre za požar, ampak da je neznana oseba zakurila kurišče v črni kuhinji in zapustila objekt, kar je povzročilo zadimljenost. Objekt so dodatno pregledali še s termokamero in ker ni bilo nobenih posebnosti, so po prihodu odgovorne osebe kraj zapustili. Intervencija je trajala 45 minut, skupaj je sodelovalo 18 gasilcev.

scroll back to top
 

24.11.2012 Požar odpadnih električnih vodnikov

Ob 0.06 nas je ReCO Ljubljana obvestil, da gori na območju bivšega SCT-jevega obrata v Topolah, občina Mengeš. Na kraj dogodka je odšlo 10 gasilcev z vozili PV-1, GVC 16/24 in GVC 24/50, ki so po prihodu v Topole ugotovili, da na deponiji gorijo odpadni električni vodniki. Ker je gorelo na manjši površini, so požar hitro pogasili. Na intervenciji so bila tudi vsa tri društva iz Gasilske zveze Mengeš: Mengeš, Loka pri Mengšu in Topole. Vzrok požara preiskuje policija, intervencija je trajala 1 uro. Fotogalerija dogodka gasilcev iz PGD Loka pri Mengšu.

scroll back to top
 

20.11.2012 Gasilska vaja v tovarni Menina

PGD Kamnik vaja Menina 12Danes se je 18 članov našega društva udeležilo gasilske vaje v tovarni Menina v Šmarci. Predpostavka vaje je bila, da je zagorelo v proizvodnem obratu, kjer je ostalo ujetih tudi nekaj poškodovanih oseb. Na mesto vaje smo izvozili s poveljniškim vozilom, vozilom za logistiko, večjo avtocisterno, avtolestvijo in vozilom za prevoz gasilskih sredstev.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja101102103104105106107108109110NaslednjaKonec»

Stran 101 od 115