fp-dobrodosli-135

Začetna stran

21.1.2013 Požar stanovanjskega objekta

Ob 14.54 nas je ReCO Ljubljana obvestil, da je prejel obvestilo, da gasilci PGD Srednja vas že nekaj časa gasijo stanovanjski objekt in obstaja možnost, da bi potrebovali tudi našo pomoč. Na kraj dogodka je odšlo 10 gasilcev z vozili GVGS, GVC 16/24 in GVC 24/50, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da je gasilcem iz Srednje vasi uspelo požar na objektu že pogasiti. Ker naša pomoč ni bila potrebna, smo se vrnili nazaj v dom. Intervencija je trajala pol ure, na poziv se je odzvalo 21 gasilcev.

scroll back to top
 

17.1.2013 Zapiranje vode

Ob 16.51 nas je ReCO Ljubljana obvestil, da iz stanovanja v drugem nadstropju bloka na Zikovi ulici izteka voda. Na kraj dogodka je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV in zaprlo glavni ventil za dotok vode ter s tem preprečilo nadaljnje iztekanje. Sanacijo okvare in poplavljenega stanovanja je prevzel lastnik. Intervencija je trajala pol ure, skupaj je sodelovalo 9 gasilcev.

scroll back to top
 

9.1.2013 Razlito motorno olje

Ob 22.58 nas je operater iz ReCO Ljubljana obvestil, da je v krožišču pri bencinski črpalki OMV na kamniški obvoznici razlito motorno olje. Na kraj dogodka je odšla ekipa 7 gasilcev z vozilom TRV-2D, katerih pomoč pri prometni nesreči na Duplici ni bila več potrebna. S pomočjo absorbcijskega sredstva so cestišče sanirali, intervencija je trajala 20 minut.

scroll back to top
 

8.1.2013 Uhajanje ogljikovega monoksida

Ob 16.07 nas je ReCO Ljubljana obvestil, da so prijeli prijavo občana iz Podgorske poti, ki je javil, da se mu je v kopalnici sprožil javljalec za zaznavo monoksida ter da ga je ob pregledu prostora obšla slabost. Na kraj dogodka je odšla skupina 3 gasilcev z vozilom GVC 16/24. Po prihodu na kraj so v stanovanju izmerili prisotnost monoksida, vendar ga eksploziometer ni več zaznala, saj je občan že zračil prostore. Ob prisotnosti policista in kriminalista so občanu odsvetovali nadaljnjo uporabo peči, dokler je ne pregleda pooblaščena oseba. Zdravniško pomoč je odklonil. Intervencija je trajala pol ure, na poziv se je odzvalo 10 gasilcev.

scroll back to top
 

29.12.2012 Dimniški požar

Ob 18.23 smo bili obveščeni, da je v naselju Hruševka prišlo do dimniškega požara. Na kraj dogodka je odšlo 8 gasilcev z voziloma GVC 16/24 in TRV. Med potjo na kraj smo prejeli informacijo, da gori v naselju Ravne in ne Hruševka ter da v dimniku ni več intenzivnega gorenja. Kljub temu podatku smo preventivno pregledali dimnik ter se vrnili nazaj v dom. Na intervenciji so bili tudi teritorialni gasilci PGD Šmartno v Tuhinju. Intervencija je trajala 1 uro, skupaj se je na poziv odzvalo 15 gasilcev.

scroll back to top
 

15.1.2013 Odpiranje vrat

Ob 15.58 nas je ReCO Ljubljana obvestil, da policisti potrebujejo pomoč pri vstopu v objekt v Volčjem Potoku, ker domnevajo, da se v njem nahaja obnemogla oseba. Istočasno so bili o dogodku obveščeni tudi gasilci PGD Duplica. Na kraj dogodka je iz našega društva odšlo 5 gasilcev z manjšim vozilom za tehnične intervencije. Na kraju so v objekt vstopili skozi okno in omogočili reševalcem in policistom dostop do osebe, ki pa je žal preminila. Intervencija je trajala pol ure, na poziv se je odzvalo 10 gasilcev. Na kraju so bili tudi 4 gasilci z gasilsko avtocisterno iz PGD Duplica.

scroll back to top
 

9.1.2013 Prometna nesreča

PGD Kamnik prometna Qlandia 4Ob 22.40 nas je ReCO Ljubljana obvestil, da je pri krožišču na Duplici prišlo do prometne nesreče. Na kraj posredovanja je izvozilo 15 gasilcev s poveljniškim vozilom ter manjšim in večjim vozilom za tehnične intervencije.

scroll back to top
Več ...
 

8.1.2013 Odpiranje vrat vozila

Ob 12.36 nas je dežurni operater iz ReCO Ljubljana obvestil, da se na Meninski cesti pri VVZ Tinkara v vozilu nahaja zaklenjen majhen otrok, ki se je po nesreči, kljub neposredni prisotnosti matere, zaklenil. Na kraj intervencije je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV ter policistka PP Kamnik. Ker otrok ni bil neposredno življenjsko ogrožen, smo organizirali prevoz sorodnika, ki je dostavil rezervne ključe vozila ter odklenil vozilo. Intervencija je trajala pol ure, skupaj je sodelovalo 9 gasilcev.

scroll back to top
 

26.12.2012 Odpiranje vrat

Ob 11.59 smo bili obveščeni, da je potrebno odpreti vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu na Medvedovi ulici v Kamniku. Na kraj intervencije je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV, ki so s tehničnim posegom na vhodnih vratih omogočili  kriminalistu ter svojcem dostop do starejše obnemogle osebe. Nadaljnjo oskrbo so prevzeli reševalci Nujne medicinske pomoči. Intervencija je trajala pol ure, skupaj je sodelovalo 10 gasilcev.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja141142143144145146147148149150NaslednjaKonec»

Stran 141 od 157