fp-dobrodosli-135

Začetna stran

22.12.2012 Proslava ob Dnevu samostojnosti in enotnosti

dan samostojnostiNa povabilo Občine Kamnik sta se dva gasilca udeležila osrednje občinske proslave ob letošnjem Dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je potekala v Domu kulture. Slavnostni govornik je bil kamniški župan Marjan Šarec, v drugem delu programa pa so nastopili simfoniki orkestra Domžale – Kamnik. Več o prireditvi si lahko preberete na spletni strani Občine Kamnik ali na informacijskem portalu Kamničan.si.

scroll back to top
 

21.12.2012 Domnevni požar garaže

Ob 16.33 smo bili preko pozivnikov s strani ReCO Ljubljana obveščeni, da na Medvedovi ulici gori garaža, vendar smo ob izvozu dobili obvestilo, da so manjši požar že pogasili prisotni in da intervencija ni več potrebna. Na poziv se je odzvalo 11 gasilcev.

scroll back to top
 

8.12.20212 Pomoč reševalcem

Ob 16.41 smo preko ReCO Ljubljana dobili obvestilo, da ekipa Nujne medicinske pomoči ZD Domžale potrebuje našo pomoč pri prenosu poškodovane osebe iz kletnih prostorov objekta v Podgorju. Na kraj dogodka je odšla ekipa 5 gasilcev z manjšim vozilom za tehnične intervencije ter pomagala reševalcem pri transportu poškodovanke iz objekta v reševalno vozilo. Intervencija je trajala pol ure, skupaj je sodelovalo 10 gasilcev.

scroll back to top
 

4.12.2012 Izobraževanje o vrvni tehniki

PGD Kamnik vrvna tehnika 07Skladno z načrtom o opremljanju naše enote smo dokupili nekaj opreme za primere reševanja iz višin in globin. Operativni člani smo se seznanili z novo opremo (del opreme bo še dobavljen) ter jo delno tudi že preizkusili, medtem ko bo obširnejše izobraževanje izpeljano v letu 2013.

scroll back to top
Več ...
 

25.11.2012 Domnevni požar Budnarjeve domačije

Ob 12.26 nas je ReCO Ljubljana obvestil, da so prejeli klic iz Zgornjih Palovč, od koder je prijavitelj naznanil, da se iz Budnarjeve domačije močno kadi. Na kraj dogodka je odšlo 13 gasilcev s poveljniškim vozilom, vozilom za logistiko ter dvema avtocisternama, v pripravljenosti v domu pa je ostala še skupina 3 gasilcev za morebiten dodaten izvoz še tretje avtocisterne. Po prihodu na kraj so gasilci vstopili v objekt ter ugotovili, da ne gre za požar, ampak da je neznana oseba zakurila kurišče v črni kuhinji in zapustila objekt, kar je povzročilo zadimljenost. Objekt so dodatno pregledali še s termokamero in ker ni bilo nobenih posebnosti, so po prihodu odgovorne osebe kraj zapustili. Intervencija je trajala 45 minut, skupaj je sodelovalo 18 gasilcev.

scroll back to top
 

19.12.2012 Novoletno srečanje za mladino

PGD Kamnik NY 01Danes smo za člane mladine v prostorih društva pripravili novoletno srečanje. Pridnost naših najmlajših članov je opazil tudi Božiček, ki jih je obiskal ter jim razdelil zaslužena darila.

scroll back to top
Več ...
 

5.12.2012 Obisk Sv. Miklavža na srečanju mladine

PGD Kamnik Sv.Miklavz 01Danes nas je na srečanju mladine čakalo presenečenje, saj nas je obiskal Sveti Miklavž. Vendar je ta pustil le namige, po katerih smo se morali ravnati in tako smo prišli do darila. 

scroll back to top
Več ...
 

Izobraževanja na tematiko nevarnih snovi

PB120058V mesecu novembu smo v okviru društva izvedli več izobraževanj na tematiko nevarnih snovi. Tematiko smo obravnavali tako s teoretičnega kot tudi s praktičnega vidika. Več o izobraževanjih si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

scroll back to top
Več ...
 

25.11.2012 Izobraževanje o UNP in prezračevanju

PGD Kamnik UNP 13V gasilskem domu je v izvedbi Tomasa Felkarja in Jureta Dolinarja iz Zavoda Vizija Varnosti potekalo izobraževanje gasilcev o utekočinjenem naftnem plinu (UNP) in pravilnih postopkih prezračevanja zadimljenih prostorov s pomočjo podtlačnih ali nadtlačnih ventilatorjev. Poleg naših gasilcev so se na povabilo na izobraževanje odzvali tudi gasilci iz PGD Duplica, Šmarca, Kamniška Bistrica, Nevlje, Gozd in Tunjice.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja141142143144145146147148149150NaslednjaKonec»

Stran 142 od 157