fp-dobrodosli-140

Začetna stran

16.7.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 9:21 smo bili obveščeni, da se v kleti stanovanjskega bloka na Duplici nahaja večja količina vode v višini do pol metra. Ob prihodu na kraj smo skupaj s klicateljem ugotovili, da je vode manj kot 1cm, tako da posredovanje s strani gasilcev ni bilo možno. O zamašeni kanalizacijski cevi so stanovalci obvestili upravnika, ki bo ukrepal dalje.

scroll back to top
 

13.7.2023 Vetrolom

Ob 7.27 smo bili obveščeni, da naj bi drevo ogrožalo kolesarsko pot in ribogojnico na Jeranovem. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je zaradi podrtja drevesa skupaj s koreninami prišlo do prebitja dovodnega kanala do ribogojnice, zato je voda pričela poplavljati gozd in kolesarsko stezo oziroma peš pot. Zaradi zelo zahtevnega podrtja drevesa, ki je obviselo na drugih drevesih, smo preko Civilne zaščite Občine Kamnik aktivirali gozdarsko podjetje, ki je odstranilo podrto drevo ter gradbeni podjetji, ki sta s strojno mehanizacijo zatesnili luknjo iz katere je uhajala voda. Ogroženih je bilo okoli 15 ton rib v ribogojnici. V času intervencije smo gasilci varovali predstavnike gradbenih podjetij zaradi nevarnega terena ter vršili zaporo nevarnega odseka poti. V pripravljenosti smo imeli tudi cisterne z vodo, če bi prišlo do premajhnega dotoka vode v ribogojnico zaradi dogodka. Na kraju je bila tudi policija, predstavniki Civilne zaščite Občine Kamnik in Občine Kamnik.

scroll back to top
 

9.7.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 15:03 je na regionalni cesti Stahovica-Kamniška Bistrica prišlo do prometne nesreče z samoudeležbo kolesarja. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali mesto nesreče, nudili prvo pomoč do prihoda NMP Kamnik ter pomagali reševalcem pri prenosu ponesrečene osebe do reševalnega vozila. Na kraju je bila prisotna policija.

scroll back to top
 

7.7.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 20:22 smo bili gasilci PGD Kamnik obveščeni o padcu kolesarja. Gasilci PGD Kamnik smo zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanca in prenosu do reševalnega vozila.

scroll back to top
 

7.7.2023 Tehnična in druga pomoč

V naselju Vrhpolje pri Kamniku, občina Kamnik se je enoletni otrok zaklenil v osebno vozilo. Gasilci PGD Kamnik so s tehničnim posegom otroka nepoškodovanega rešili iz vozila. O dogodku obveščena tudi policija.

scroll back to top
 

13.7.2023 Vetrolom

Gasilci PGD Kamnik so ob 4.55 uri na RC 225, odsek 1359 s cestišča na dveh lokacijah odstranili dve podrti drevesi. Na kraju je bila prisotna policija in dežurni preglednik cest.

scroll back to top
 

8.7.2023 Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih

Ob 17.30 je na območju Kamniške Bistrice strmoglavil jadralni padalec na travnato površino. Posredovali smo gasilci PGD Kamnik, ki smo zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, zaprli cesto, zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe v helikopter. Ekipa HNMP s helikopterjem SV, je poškodovanega odpeljala v UKC Ljubljana, obveščene so bile vse ustrezne službe.

scroll back to top
 

7.7.2023 Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 19:33 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je v vodnem zbiralniku v poslovni coni Komenda prišlo do pogina rib. Na kraju so gasilci PGD Moste in PGD Kamnik izvedli hitro analizo vode, ki ni pokazala večjega onesnaženja. Zaradi pogina rib se je aktiviral Ekološki laboratorij z mobilno enoto, ki je ugotovil nizko vsebnost kisika v vodi in bo izvedel nadaljnjo analizo vode. Ribiška družina zadolžena za to območje nima pristojnosti na zbiralniku. Veterinarski inštitut z veterinarsko higiensko službo ne bo izvajal analiz in odvoza rib, ker ni v njihovi pristojnosti. Sanacijo prevzema lastnik zbiralnika.

scroll back to top
 

2.7.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 11.18 so v Keršmančevem parku v Kamniku gasilci PGD Kamnik iz reke Kamniške Bistrice izvlekli dve kolesi ter jih predali policiji.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 3 od 186