fp-dobrodosli-140

Začetna stran

3.11.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 19:59 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče. Ob prihodu na kraj so gasilci zavarovali kraj nesreče in ugasnili avto in odstranili ključe. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Kamnik. Na kraju tudi policija, ki bo poklicala vleko ter dežurno komunalno podjetje.

scroll back to top
 

2.11.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 9.29 so gasilci PGD Kamnik posredovali v Podgorju, občina Kamnik, kjer je krava pobegnila iz transportne prikolice. Ob prihodu gasilcev se je krava zatekla v sosednji hlev, tako da so jo domačini lahko naložili nazaj na prikolico.

scroll back to top
 

31.10.2022 Požari v nestanovanjskih stavbah

Ob 8:28 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da se kadi iz objekta stare klavnice v Kamniku. Ob prihodu na kraj je bil izveden pregled objekta, saj je gorelo v enem izmed prostorov v močno razvejani kleti. Pogašena je bila oprema spalnega prostora, kjer prebivajo brezdomci. Na kraju je bila prisotna policija ter dežurni delavec Elektra, ki je poskrbel za odklop elektrike. Obveščen je bil najemnik dela objekta, Meso Kamnik, saj so bili njihovi prostori zadimljeni. Merjene so bile vrednosti plinov; po meritvah je bil dovoljen vstop v mesnico, kjer ni nadaljnje nevarnosti. V kletnih prostorih se je nivo plinov sicer zmanjšal, vendar ne dovolj, da bi bili primerni za vstop. V nadaljevanju se v dogovoru s policijo odločimo za zaprtje objekta ter ponoven poskus prezračevanja v večernih urah.

scroll back to top
 

28.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 12:04 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na obvoznici prišlo do prometne nesreče osebnega in tovornega vozila. Gasilci PGD Kamnik so ob prihodu na kraj zavarovali kraj nesreče, posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulator in do prihoda reševalcev NMP Kamnik nudili prvo pomoč poškodovani voznici.

scroll back to top
 

20.10.2022 Požari v kompleksnih industrijskih objektih

Ob 21:26 je bilo javljeno, da se kadi iz skladišča v podjetju v Kamniku. Ob vožnji na mesto je bil ogenj, ki je segal preko strehe, viden že od daleč. Zagorela je proizvodna surovina v silosu v notranjem prostoru. Po pogasitvi manjših žarišč v prostoru je bil požar lokaliziran na območje silosa. S pomočjo avtolestve je bil izveden dostop do gornjega dela silosa preko strehe ter gašenje s penilom. Naknadno je bilo na kraj aktivirano tudi PGD Duplica, zaradi pomoči pri gašenju, razsvetljavi ter zamenjavi moštva. Zaradi preprečitve iztekanja požarne vode v javno kanalizacijo so se zatesnili kanalizacijski jaški. V pripravljenosti v GD Kamnik je bilo PGD Šmarca. Na kraju je ostala patrulja policije ter požarna straža zaposlenih gasilcev.

scroll back to top
 

31.10.2022 Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 18:04 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da ob glavni cesti gori kopica sena. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da gre za kontrolirano kurjenje. Gasilci so manjši kup razmetali in preventivno polili z vodo.

scroll back to top
 

28.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 16:16 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče v kateri sta udeležena osebno vozilo in kolesar. Ob prihodu na kraj so gasilci PGD Kamnik zavarovali kraj nesreče ter do prihoda reševalcev na kraj nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju, ki so ga reševalci NMP UKC Ljubljana prepeljali v nadaljnjo oskrbo. Na kraju je bila tudi policija.

scroll back to top
 

24.10.2022 Sproščanja nevarnih plinov

Ob 13:01 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je v stanovanju z obolelo osebo prisoten vonj po plinu. Gasilci PGD Kamnik so ob prihodu na kraj ugotovili, da so reševalci NMP Kamnik že vstopili v stanovanje k oboleli osebi in prezračili stanovanje. Stanovanje so pregledali z detektorjem nevarnih plinov in le teh niso zaznali.

scroll back to top
 

19.10.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 11:04 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da v naselju Šmartno v Tuhinju pogrešajo krajana, potrebno je odpiranje vrat. Gasilci PGD Kamnik so do prihoda policije na kraj pregledali okolico hiše in notranjost skozi okna. Pred tehničnim posegom gasilcev je krajan sam odprl vrata.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 9 od 175