fp-dobrodosli-135

Začetna stran

26.07.2020 Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Na makadamski poti od Kamniške Bistrice proti Kokrškemu sedlu je padel kolesar.  Izvozili smo s tehničnim vozilom, vendar naše posredovanje ni bilo potrebno.

scroll back to top
 

26.07.2020 Nesreče v cestnem prometu

Ob 4.29 se je na cesti Arboretum - Kamnik v občini Kamnik voznik z osebnim vozilom prevrnil in se telesno poškodoval. Posredovali smo gasilci PGD Kamnik, ki smo zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcem NMP Kamnik, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik in policiji, namestili pivnike v potok, s hidravličnim dvigalom vozilo dvignili iz jarka in ga postavili na kolesa, razsvetlili kraj nesreče, usmerjali promet, nudili pomoč avtovleki, nevtralizirali razlite motorne tekočine in počistili kraj nesreče. Poškodovanega so oskrbeli reševalci NMP Kamnik in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

25.07.2020 Delovne in rudniške nesreče

Ob 22.43 je v naselju Rožično, občina Kamnik občan padel v prostor z žaganjem. Posredovali smo gasilci PGD Kamnik in Sela, ki smo nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik in ponesrečenca prenesli iz kleti. Reševalci NMP Kamnik so poškodovanca odpeljali v UKC Ljubljana. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

25.07.2020 Nesreče z nevarnimi snovmi,

Ob 8.30 je bil v Mengšu v razbremenilnem kanalu potoka Pšata opažen večji naftni madež. Posredovali smo gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki smo zavarovali kraj dogodka, namestili pivnike in lovilna črevesa, izvedli analizo nevarne snovi, vzeli vzorce vode in jih predali ustreznim službam. Na kraju je posredoval tudi član ribiške družine in policija. Po prvih podatkih do pogina rib ni prišlo. Odvoz nevarne snovi je izvedla pristojna služba.

scroll back to top
 

23.07.2020 Nesreče v cestnem prometu

Ob 11.11 sta v Srednji vasi pri Kamniku trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanih udeležencev. Eno poškodovano osebo so reševalci odpeljali na zdravljenje.

scroll back to top
 

26.07.2020 TEHNIčNA IN DRUGA POMOč

Ob 0.58 smo bili obveščeni, da je na Sovinji peči pri hiši v globel (cca. 4 metre) padel pes. Med vožnjo na kraj intervencije smo prejeli preklic, saj so ga že rešili domači.

scroll back to top
 

25.07.2020 Tehnična in druga pomoč

Ob 15.51 je gozdu proti Palovčam v grapo padel pes. Ker ga lastnik ni mogel sam rešiti, smo posredovali gasilci PGD Kamnik. Iz grape smo z vrvno tehniko rešili psa in ga vrnili srečnemu lastniku.

scroll back to top
 

24.07.2020 Tehnična in druga pomoč

Gasilci PGD Kamnik smo preko dopoldneva nudili pomoč policiji z avto dvigalom pri dvigovanju zgorelega osebnega vozila. Okolico smo posuli z vpojnimi sredstvi ter postavili pivnike.

scroll back to top
 

18.07.2020 Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 16.29 je ob Korenovi cesti v Kamniku gorelo na polju. Skupaj z gasilci PGD Šmarca smo pogasili okoli 100 kvadratnih metrov mrve in vejevja.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 9 od 137