fp-dobrodosli-140

Začetna stran

10.5.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 12:40 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče dveh vozil v križišču Kamniška Bistrica - Črna, pri kateri je prišlo do iztekanja motornih tekočin. Ob prihodu na kraj so zavarovali kraj nesreče, posuli razlite motorne tekočine in pomagali pri odstranjevanju vozil s cestišča ter očistili cestišče. Eno osebo so z osebnim avtomobilom peljali v zdravstveno oskrbo.

scroll back to top
 

10.5.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 9.27 je v naselju Buč, občina Kamnik, delovni stroj, ki je obtičal v mulju, v potoku začela zalivati voda. Gasilci so s črpanjem vode preprečili zalitje delovnega stroja, pripravili brežino, kjer so podrli drevesa in omogočili vse potrebno za izvlek stroja. S tehničnim posegom so izvlekli delovni stroj na suho in preprečili iztekanje okolju nevarnih tekočin v potok.

scroll back to top
 

Florjanova maša

florjanV četrtek, 4. 5. 2023 smo praznovali god svetega Florjana, zavetnika gasilcev. Po ljudskem izročilu se mu priporočamo za pomoč ob požaru in poplavah. Brez ljubezni do tega poslanstva ni mogoče biti prostovoljni gasilec ali gasilka, saj ko pride klic na pomoč ob nemogoči uri, je treba vstati in iti, takrat ni vprašanj, kdo in zakaj rabi pomoč. Poslanstvo gasilcev in gasilk je pomagati ljudem v nesreči, ne glede na čas in razmere tisti trenutek, ko prejmemo poziv.

scroll back to top
Več ...
 

30.4.2023 Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 20.47 javljeno, da na Perkovi ulici gori drevo. Na kraju ugotovili, da gori odpadno vejevje ob drevesih. Požar smo pogasili in preventivno razmočili okolico.

scroll back to top
 

30.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

b 12.52 je na Šutni, občina Kamnik padla kolesarka in se telesno poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečene osebe v reševalno vozili. Reševalci NMP Kamnik so poškodovano osebo oskrbeli in jo odpeljali v UKC Ljubljana, na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

8.5.2023 Prometna nesreča

Ob 21.38 je voznik z osebnim vozilo zapeljal s ceste, splezal iz vozila in se opotekajoče priplazil do hiše, kjer je poklical pomoč. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so ob izvozu dobili preklic zaradi netočnosti informacij.

scroll back to top
 

1.5.2023 Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 1.33 je v naselju Tunjice, občina Kamnik zagorela večja količina palet, nažaganih drv, lesenih kock in metrskih polen (cca 30 m3). Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Tunjice, ki so z več napadi ogenj omejili, pogasili, požarišče prekopali in ga izdatno zalili z vodo, pogasili travo okoli požarišča in drevo. V požaru je nastala večja materialna škoda.

scroll back to top
 

30.4.2023 Nesreče ljudi na in v vodi

Ob 17.07 se je v termah Snovik, v naselju Snovik, občina Kamnik utapljal otrok. Prvo pomoč so otroku nudili prisotni občani in reševalec z vode, aktivirana pa je bila enota za reševanje iz vode PGD Kamnik in AED skupina Srednja vas, ki so do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovanemu otroku. Reševalci NMP Kamnik so otroka so oskrbeli in ga odpeljali v UKC Ljubljana, na kraju je bila prisotna policija.

scroll back to top
 

29.4.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 21.55 so bili gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica obveščeni, da je v stanovanju v večstanovanjski stavbi prišlo do požara in je potreben pregled prostora. V požaru je bila popolnoma uničena kopalnica. Gasilci so s termovizijsko kamero preventivno pregledali prostore, izmerili prisotnost nevarnih plinov, prezračili objekt ter nudili razsvetljavo ter pomoč policistom pri preiskavi vzroka požara. V stanovanju se je v času požara nahajal pes, kateremu je bila nujena prva pomoč, naknadno je bila za pomoč zaprošena veterinarska služba.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 9 od 186