fp-dobrodosli-135

Začetna stran

1.4.2019 PROMETNA NESREČA

F9EB394C-2E81-403E-BE71-C628EE0A722COb 10.47 smo bili prek pozivnikov obveščeni o prometni nesreči na relaciji Mengeš-Rodica. Izvozili smo s HTRV in TRV-2D ter devetimi gasilci. Na kraju smo skupaj z gasilci PGD Mengeš in CZR Domžale vršili protinaletno in protipožarno varovanje. S tehničnim posegom rešili vkleščeno voznico ter pomagali reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi poškodovancev. Na vozilu smo odklopili akumulatorja ter posuli razlite motorne tekočine. Vzrok nesreče preiskuje prometna policija.  Intervencija je trajala uro in dvajset minut na poziv se je odzvalo 10 gasilcev. 

scroll back to top
 

17.3.2019 PROMETNA NESREČA

Ob 11.10 smo bili prek pozivnikov obveščeni, da je v Nevljah poadel motorist. Izvozili smo s HTRV in petimi gasilci. Kraj nesreče smo zavarovali, reševalci NMP Kamnik pa so poškodovanega motorista odpeljali v UKC Ljubljana. Intervencija je trajala 20 minut, odzvalo se je 11 gasilcev.

scroll back to top
 

13.3.2019 PROMETNA NESREČA

IMG 7540Ob 19.20 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da sta v naselju Zavrti v križišču trčili dve osebni vozili. Izvozili smo s HTRV in petimi gasilci. Skupaj z gasilci PGD Mengeš smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Reševalci NMP Kamnik so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka. Posredovali so tudi policisti in delavci cestnega podjetja. Intervencija je trajala 30 minut, na poziv se je odzvalo 18 članov.

scroll back to top
 

PREVIDNO PRI UPORABI OGNJA V NARAVNEM OKOLJU

Dober teden suhega in za ta letni čas nadpovprečno toplega vremena je že ustvarilo pogoje za povečano možnost nastanka požarov v naravnem okolju na območju celotne države. Obenem je napočil čas intenzivnega odstranjevanja suhih ostankov kmetijskih rastlin in drugega rastlinja z vrtov, njiv, travnikov in gozdov, pogosto s kurjenjem in požiganjem. Število požarov v naravnem okolju se je zaradi tega v zadnjih dneh povečalo.

scroll back to top
Več ...
 

14.2.2019 DIMNIŠKI POŽAR

Ob 18.41 smo bili prek pozivnikov obveščeni o dimniškem požaru v Vrhpoljah. Izvozili smo z GVC 16/25 in posadko sedmih gasilcev. S teritorialnimi gasilci PGD Nevlje smo goreče saje v dimniku pogasili ter prezračili zadimljene prostore v hiši. Intervencija je trajala eno uro, na poziv se je odzvalo 16 gasilcev. 

scroll back to top
 

14.3.2019 PROMETNA NESREČA

Ob 10.34 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na mostu na Maistrovi ulici v Kamniku vozilo zadelo kolesarja. Izvozili smo s HTRV in petimi gasilci. Kraj nesreče smo zavarovali in sprostili promet. Kolesar ni utrpel poškodb. Intervencija je trajala pol ure, odzvalo se je 9 gasilcev.

scroll back to top
 

7.3.2019 RAZLITO MOTORNO OLJE

Ob 13.10  je občan dežurnega gasilca obvestil, da je na Ljubljanski v garažni hiši iz vozila izteklo motorno olje. Na kraj dogodka so odšli trije gasilci s HTV, ki so sanirali razlite motorne tekočine. Akcija je trajala eno uro, na kraju je bila policija.

scroll back to top
 

16.2.2019 TEHNIČNA POMOČ

Ob 9.10 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je potrebna tehnična pomoč po prometni nesreči v Soteski. Izvozili smo z večjim tehničnim vozilom TRV-2D. Območje našega posredovanja smo protinaletno zavarovali in usmerjali promet. S tehničnim posegom smo vozilo dvignili iz obcestnega jarka in pomagali vlečni službi. Intervencija je trajala eno uro, sodelovalo je 12 gasilcev.

scroll back to top
 

13.2.2019 DIMNIŠKI POŽAR

Ob 19.59 smo bili prek pozivnikov obveščeni o dimniškem požaru na Podgorski poti v Kamniku. Izvozili smo z GVC 16/25 ter ALK-32. Razgreto dimniško tuljavo smo ohladili in pregledali s termo kamero, lastniku pa prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja. Intervencija je trajala uro in pol, na poziv se je odzvalo 15 članov. 

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 9 od 131