fp-dobrodosli-140

Začetna stran

19.5.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 7.59 je na Kranjski cesti v Kamniku prišlo do trka osebnega vozila in motorista. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega motorista. Poškodovani je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo.

scroll back to top
 

18.5.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 8.57 smo bili obveščeni, da je prišlo Na produ v Kamniku do povoženja pešca pri vzvratni vožnji kombiniranega vozila. Na kraju dogodka smo mestno nesreče zavarovali in počakali na prihod policije. Reševalci NMP Kamnik so poškodovano osebo odpeljali, ostalo posredovanje z naše strani ni bilo potrebno.

scroll back to top
 

16.5.2023 Delovne nesreče

Ob 7.32 je v poslovni coni Žeje pri Komendi prišlo do delovne nesreče. Ob prihodu gasilcev PGD Kamnik in PGD Moste na kraj so reševalci NMP Kamnik že oskrbovali ponesrečenca. Gasilci so preverili iztekanje in atmosfero v prostoru v katerem je prišlo do nesreče. Delno sanacijo so opravili že zaposleni. Na kraju je bila tudi policija.

scroll back to top
 

15.5.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 7.32 so v Šolski ulici v Kamniku trčila tri osebna vozila. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorje, posuli razlite tekočine in počistili cestišče.

scroll back to top
 

11.5.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 9:51 smo prejeli obvestilo o dimniškem požaru na Cankarjevi cesti v Kamniku. Gasilci PGD Kamnik so opravili ogled strehe in dimnika. V objektu pa so z termo kamero pregledali ostrejše, dimniško tuljavo in kurišče. Lastnik je še pred prihodom gasilcev izvedel ukrepe za požarno varnost s tem, da je zaprl tuljavo in izpraznil kurišče. Gašenje ni bilo potrebno. Lastniku so svetovali da naroči dimnikarja pred nadaljnjim kurjenjem. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

scroll back to top
 

17.5.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 18.06 so gasilci PGD Kamnik in PGD Šmarca obveščeni o mačjem mladiču ujetem pod streho na Kolečevi poti v Šmarci, občina Kamnik. Ob prihodu na kraj so zavarovali kraj ter zaprli cesto, ter s pomočjo avto lestve odkrili del ostrešja kjer se je nahajal mačji mladič in le tega so predali lastnici.

scroll back to top
 

15.5.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 14.24 je na Ljubljanski cesti v Kamniku prišlo do prometne nesreče kolesarja in osebnega vozila. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečene osebe in policiji pri usmerjanju prometa. Poškodovano osebo so reševalci NMP Kamnik odpeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

12.5.2023 Požari v nestanovanjskih stavbah

Ob 14.35 smo bili obveščeni, da v Loki pri Mengšu gori baraka in zabojniki za smeti. Na kraj dogodka smo izvozili z avto lestvijo in gasilsko cisterno. Po navodilih vodje intervencije smo pripravili napad za gašenje iz avto lestve, vendar le-to ni bilo potrebno, saj se je požar že omejil. Z avto lestvijo smo nudili pomoč pri razkrivanju dela ostrešja ter iskanju manjših žarišč in kriminalistu pri ogledu kraja iz zraka.

scroll back to top
 

10.5.2023 Nesreče z nevarnimi snovmi - ljudje kot neposredni vzrok onesnaženja

Ob 16.43 je bilo na reki Pšati v občini Mengeš opaženo onesnaženje. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so zavarovali kraj, namestili lovilno - pivna črevesa na gladino Pšate, analizirali snovi v vodi in iskali izvor onesnaženja. Pri pregledu brežine so našli izvor onesnaženja in ugotovili, da je onesnaženje blago, najverjetneje je šlo za čistilna sredstva. Na kraju je bila tudi policija, obveščen pa je bil koncesionar za vzdrževanje kanalizacije JKP Prodnik.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 8 od 186