fp-dobrodosli-135

Začetna stran

4.5.2021 FLORJANOVA MAŠA

Florjanova maša

V torek, 4. 5. 2021 smo praznovali god svetega Florjana, zavetnika gasilcev. Po ljudskem izročilu se mu priporočamo za pomoč ob požaru in poplavah.

Tudi letos je bila maša za gasilce v cerkvi na Šutni posvečena tako priprošnji, da bi se gasilci z intervencij vračali zdravi domov, kot spominu na vse tovariše, ki jih ni več med nami.

Mašo je vodil gospod Urbanija, ker pa nam koronski čas onemogoča številčnejšo udeležbo, so se le te udeležili štirje veterani in članica. Po končanem bogoslužju je sledilo »obvezno« fotografiranje.

Priporočimo se svetemu Florjanu.

Na pomoč

scroll back to top
 

1.5.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Padec motorista na cesti proti Črnivcu, pri odcepu za Sovinjo Peč, občina Kamnik. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanjega motorista in prenosu do reševalnega vozila. Odstranili dele motornega kolesa, ki so odpadli pri trku, odklopili baterijo z motorja, ter preverili in preprečili iztekanje tekočin iz motornega kolesa. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

scroll back to top
 

30.4.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 16.20 je v naselju Perovo, občina Kamnik zagorela mreža električnega talnega ogrevanja pod lesenim podom v kuhinji. Požar se je razširili na štedilnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so s hitro intervencijo preprečili širjenje požara, pogasili požar in odstranili leseni del podna, kuhinjske elemente in pregledali objekt s termo kamero. Občanko, ki se je nadihala dima so oskrbeli reševalci NMP Kamnik.

scroll back to top
 

15.4.2021 NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Ob 20.08 je v podzemni parkirni garaži prišlo do izlitja nevarne snovi, bencina in olja. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj, nevtralizirali izlitje, izvajali požarno varovanje in prezračili prostor. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

7.4.2021 POŽAR V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 19.41 je v vasi Buč v občini Kamnik zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Šmartno v Tuhinju, ki so dimnik pogasili, pregledali in odsvetovali nadaljnje kurjenje.

scroll back to top
 

30.4.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 14.47 je na državni cesti Moste - Vodice vozilo zletelo s ceste. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali nesreče, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila, nudili pomoč NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanega, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji, in postavili vozilo na cestišče.

scroll back to top
 

20.4.2021 POŽARI V NARAVI

Ob 21:41 so zaznali vonj po gorenju umetnih materialov. Na kraju so gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica pregledali okolico in objekt ter ugotovili, da ni prisotnosti nevarnih plinov.

scroll back to top
 

10.4.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 15.21 so v naselju Črna, občina Kamnik zagorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Gozd, ki so varovali okolico dimnika dokler saje niso zgorele, iznesli goreč material, pregledali okolico s termo kamero, prebili zamašeno dimno tuljavo in lastniku prepovedali uporabo kurilne naprave do prihoda dimnikarja.

scroll back to top
 

6.4.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 14.27 se je v naselju Šutna, občina Kamnik zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen motorist. Poleg policije in reševalcev so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik. Nudili so pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanca.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 8 od 142