fp-dobrodosli-140

Začetna stran

23.4.2022 Orientacija gasilske mladine

IMG 1872-minV nedeljo, 23.4.2023, je pod okriljem PGD Gozd potekalo tekmovanje v orientaciji, na kateri je sodelovalo kar 108 ekip iz GZ Kamnik in GZ Komenda. Iz našega društva se je tekmovanja udeležilo 6 ekip, spremljalo pa jih je 8 mentorjev.

scroll back to top
Več ...
 

22.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 18.35 se je na RC Kamnik Ločica v naselju Soteska v občini Kamnik zgodila prometna nesreča dveh osebnih vozil z lažjimi poškodbami ene od udeleženk. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, nevtralizirali izlite tekočine in do prihoda reševalcev nudili pomoč ponesrečenki.

scroll back to top
 

17.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 19:37 smo prejeli obvestilo o dogodku, da je na cesti Oševek-Briše prišlo do prometne nesreče z udeležbo pešca in motornega vozila. Ob prihodu na kraj smo zavarovali širše območje in nemudoma pomagali poškodovanemu pešcu. Poškodovanemu pešcu je 1 ekipa nudila prvo pomoč druga ekipa pa je izvedla zaporo ceste in preusmerila promet. Po prihodu reševalcev NMP Kamnik smo s tehničnim posegom poškodovanca izvlekli iz vozila v katerem se je nahajal. Na kraj nesreče je prispela tudi patrulja PP Kamnik. Pomagali smo pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Na kraj je zaradi noči bilo napoteno tudi dodatno vozilo z dronom in razsvetljevalnim balonom za pomoč policiji pri ogledu kraja in razsvetljevanjem območja nesreče. Vozilo, ki je zadelo pešca je s kraja nesreče pobegnilo.

scroll back to top
 

16.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 21.11 je na regionalni cesti Kamnik-Stahovica pri naselju Spodnje Stranje, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Še pred prihodom reševalnih služb sta udeleženca sama zlezla iz vozila. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, nudili prvo pomoč udeležencema, usmerjali promet, odklopili akumulator na vozilu, pomagali delavcem avto vleke pri nalaganju vozila ter počistili cestišče. Reševalci NMP Kamnik so dve poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

14.4.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 7.07 smo bili obveščeni, da se je občanki sprožil SOS gumb za padec in da ne morejo vzpostaviti stika z njo. Na kraju smo posredovali gasilci, ekipa NMP Kamnik in policija. Gospo smo s skupnimi močmi zbudili, da je vrata odprla sama, in pregledali.

scroll back to top
 

19.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 18.12 se je na lokalni cesti Kamnik - Velika Lašna kolesar zaletel v mladoletnega otroka in pri tem padel ter se poškodoval, poškodovan pa je bil tudi otrok. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka in za čas reševanja popolnoma zaprli promet. Reševalci NMP Kamnik so dve poškodovani osebi oskrbeli in ju odpeljali na nadaljnje preiskave. Na kraju je posredovala policija PP Kamnik in PPP Ljubljana.

scroll back to top
 

14.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 22:40 sta na krožnem križišču pri Supernovi, občina Kamnik, trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so kraj dogodka protinaletno in protipožarno zavarovali, usmerjali promet in na obeh vozilih odklopili akumulatorja. S cestišča so odstranili iztekle motorne tekočine in reševalcem NMP Kamnik nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenke. Nudili so tudi pomoč avto vleki pri nakladanju poškodovanega vozila. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

scroll back to top
 

15.4.2023 Državni kviz gasilske mladine

20230415 133419-min-minV soboto, 15.4.2023, je v Osnovni šoli Birnje v Grosupljem potekal 21. državni kviz gasilske mladine. Tekmovalo je najboljših 40 ekip pionirjev, 40 ekip mladincev ter 33 ekip pripravnikov v Sloveniji. Pravico nastopa na tekmovanju je imela tudi ekipa pionirjev iz našega društva v sestavi Sara, Voranc ter Rok, ki si je nastop priboril s 1. mestom na občinskem nivoju ter 2. mestom v regiji Ljubljana III.

scroll back to top
Več ...
 

12.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 13:36 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na krožišču za Volčji potok avto zbil kolesarja. Ob prihodu na kraj so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanca, ki je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo v UKC Lj, ter pomagali policiji pri usmerjanju prometa.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 186