fp-dobrodosli-140

Začetna stran

14.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 22:40 sta na krožnem križišču pri Supernovi, občina Kamnik, trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so kraj dogodka protinaletno in protipožarno zavarovali, usmerjali promet in na obeh vozilih odklopili akumulatorja. S cestišča so odstranili iztekle motorne tekočine in reševalcem NMP Kamnik nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenke. Nudili so tudi pomoč avto vleki pri nakladanju poškodovanega vozila. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

scroll back to top
 

16.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 21.11 je na regionalni cesti Kamnik-Stahovica pri naselju Spodnje Stranje, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Še pred prihodom reševalnih služb sta udeleženca sama zlezla iz vozila. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, nudili prvo pomoč udeležencema, usmerjali promet, odklopili akumulator na vozilu, pomagali delavcem avto vleke pri nalaganju vozila ter počistili cestišče. Reševalci NMP Kamnik so dve poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

14.4.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 7.07 smo bili obveščeni, da se je občanki sprožil SOS gumb za padec in da ne morejo vzpostaviti stika z njo. Na kraju smo posredovali gasilci, ekipa NMP Kamnik in policija. Gospo smo s skupnimi močmi zbudili, da je vrata odprla sama, in pregledali.

scroll back to top
 

11.4.2023 Delovne nesreče

Ob 13.17 je na Kajuhovi poti v Kamniku v proizvodnem podjetju delovni stroj povozil delavko. Gasilci PGD Kamnik so pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu poškodovane do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

8.4.2023 Nesreče z nevarnimi snovmi - ljudje kot neposredni vzrok onesnaženja

Ob 17.00 je bilo pri Trgovini pri Mariji v Mostah, občina Komenda opaženo iztekanje kurilnega olja v Pšato. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Moste, ki so namestili lovilna črevesa, prečrpali kurilno olje iz okvarjene podzemeljske cisterne in omejili iztekanje. Posredovalo je podjetje Saubermacher, ki je posesalo onesnaženo vodo in prečrpano gorivo. Na več rokavih Pšate ostajajo nameščeni pivniki.

scroll back to top
 

15.4.2023 Državni kviz gasilske mladine

20230415 133419-min-minV soboto, 15.4.2023, je v Osnovni šoli Birnje v Grosupljem potekal 21. državni kviz gasilske mladine. Tekmovalo je najboljših 40 ekip pionirjev, 40 ekip mladincev ter 33 ekip pripravnikov v Sloveniji. Pravico nastopa na tekmovanju je imela tudi ekipa pionirjev iz našega društva v sestavi Sara, Voranc ter Rok, ki si je nastop priboril s 1. mestom na občinskem nivoju ter 2. mestom v regiji Ljubljana III.

scroll back to top
Več ...
 

12.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 13:36 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na krožišču za Volčji potok avto zbil kolesarja. Ob prihodu na kraj so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanca, ki je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo v UKC Lj, ter pomagali policiji pri usmerjanju prometa.

scroll back to top
 

8.4.2023 Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu

Gasilci PGD Kamnik smo pregledali lokacije nastavljenih pivnikov in čreves v Mostah in Suhadolah, ker onesnaženja ni več zaznati, smo pivnike odstranili.

scroll back to top
 

8.4.2023 Onesnaženja okolja in posegi v okolje

Ob 12.01 so občani v naselju Perovo, občina Kamnik opazili onesnažen vodotok. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so na kraju opravili analizo in ugotovili, da je v vodotoku olje. Skupaj s komunalnim podjetjem Kamnik so iskali izvor onesnaženja, pri tem so preiskali obširno območje naselja Perovo, ter onesnaženje locirali na gradbišču, kjer je iz tovornega vozila za prevoz betona iztekalo hidravlično olje. Olje je zaradi spiranja zašlo v kanal meteorne vode in onesnažilo več 100 metrov kanal. Gasilci so posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in sprali kanal meteorne vode z večjo količino vode, na več mestih so nastavili pivnike, ki so olje zajeli. Na kraju je bila prisotna policija in službe KPK.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 186