fp-dobrodosli-140

Začetna stran

16.10.2022 Požari v nestanovanjskih stavbah

Ob 12:49 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je v planinskem domu Kamniška Bistrica prišlo do začetnega požara, ki so ga s priročnimi gasilnimi sredstvi že pogasili krajani. Potreben je bil pregled požarišča s termo-vizijsko kamero. Ob prihodu na kraj so gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik ugotovili, da je zagorel pralni stroj na podstrešju objekta. Zavarovali so kraj dogodka in pregledali okolico stroja s termo-vizijsko kamero ter odstranili pogoreli stroj. Na kraju prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

12.10.2022 Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih

Ob 12:58 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je pod vrhom Špica, občina Kamnik, padalec pristal v gozdu. Gasilci PGD Kamnik in GRS Kamnik so z avto lestvijo rešili nepoškodovanega jadralnega padalca in padalo z drevesa.

scroll back to top
 

10.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 4.59 je na lokalni cesti Mengeš - Vodice voznik z osebnim vozilom zapeljal iz cestišča. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki so zavarovali kraj dogodka in na vozilu odklopili akumulator. Voznik je kraj nesreče zapustil.

scroll back to top
 

8.10.2022 Pogrešane osebe

Ob 13.37 se je na mejnem območju občin Kamnik in Komenda v gozdovih izgubil dementen občan, za katerim se je izgubila sled. Aktivirani so bili gasilci GEŠP PGD Kamnik z enoto za reševanje iz vod s čolnom, PGD Duplica, Križ, Moste, Komenda in gorski reševalci GRS Kamnik, ki so pri kriškem bajerju vzpostavili štab in se razdelili v skupine za preiskovanje terena. Posredovalo je tudi več policistov, Helikopter Letalske policijske enote, brezpilotnik iz PGD Kamnik in lokalni lovci. Osebo so po več urah našli na območju Podgorja v občini Kamnik nepoškodovano in jo predali svojcem. V času intervencije je bilo aktivirano tudi PGD Šmarca za zagotavljanje pripravljenosti za sočasne intervencije. Na iskalni akciji je skupaj sodelovalo 74 oseb, od tega 56 gasilcev, 10 pripadnikov policije in 8 pripadnikov GRS Kamnik.

IMG 1450-min 1

scroll back to top
 

7.10.2022 Delovne nesreče

Ob 12.22 je na Bevkovi ulici v občini Kamnik občan padel s strehe. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so nudili pomoč poškodovanemu občanu do prihoda reševalcev NMP Domžale. Reševalci NMP Domžale so poškodovanega občana oskrbeli in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

12.10.2022 Delovne nesreče

Ob 10:29 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do delovne nesreče v pekarni, občina Komenda. Ob prihodu na kraj so bili na kraju že gasilci PGD Komenda in PGD Moste ter NMP Kamnik. Ponesrečeni delavki je še pred prihodom enot na kraj dogodka občan izvlekel roko iz delovnega stroja. Gasilci so poškodovanko oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Kamnik, ki so jo odpeljali na nadaljnjo obravnavo v UKC Ljubljana. Na kraju tudi policija.

scroll back to top
 

9.10.2022 Nesreče pri nešportnih aktivnostih

Ob 16.33 je v naselju Palovče, občina Kamnik občan med nabiranjem gob padel po strmi brežini in se poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in reševalci GRS Kamnik, ki so našli občana, mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik in ga na marinar nosilih prenesli do ceste k reševalnemu vozilu, kjer so ga reševalci dokončno oskrbeli in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

8.10.2022 Delovne nesreče

Ob 13.09 je v naselju Podboršt pri Komendi v občini Komenda prišlo do delovne nesreče pri delu v gozdu. Sekaču je padlo drevo stisnilo noge. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Moste, ki so prišli do poškodovanega, mu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik in ga prenesli z gozda do reševalnega vozila.

scroll back to top
 

7.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 12:04 smo bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na cesti Kranjski Rak - planina Dol padel motorist in si poškodoval nogo. Ob prihodu na kraj smo gasilci zavarovali kraj dogodka in motorno kolo postavili na kolesa. Poškodovano osebo so reševalci NMP Kamnik prepeljali na nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

IMG-1438

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 175