fp-dobrodosli-135

Začetna stran

27.2.2021 POŽAR V NARAVI

Ob 23.38 je prišlo do požara na skladovnici drv v naselje Praproče. Posredovali so gasilci PGD Šmartno v Tuhinju in PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka in požar omejili in pogasili.Pogorelo je cca 5 kubičnih metrov drv.
alt

scroll back to top
 

26.2.2021 TEHNIČNO REŠEVANJE

Ob 13.43 smo bili reko centra 112 obveščeni, da se je na Jakopičevi ulici na parkirišču v predel motornega vozila zagozdil mucek. Mucka smo brez tehničnega posega na vozilu rešili.

scroll back to top
 

25.2.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 15.29 je na cesti Kamnik - Črnivec prišlo do čelnega trčenja dveh vozil. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so ob prihodu na kraj zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanca, stabilizirali vozila, odklopili akumulatorje, preprečili nadaljnje iztekanje tekočin iz vozil, nevtralizirali iztekle tekočine, usmerjali promet, postavili vozilo na kolesa in ga odstranili s cestišča. Ponesrečeni osebi je NMP Kamnik prepeljal v UKC Ljubljana.

images/UserUpload/images/20210225_155454.jpg     images/UserUpload/images/56561.jpg

scroll back to top
 

22.2.2021 ISKANJE POGREŠANIH OSEB

Ob 8.36 se je v Kamniku pričela iskalna akcija za že več dni pogrešano osebo. Na kraj smo poslali gasilce PGD Kamnik, reševalce GRS Kamnik in obe skupini za iskanje pogrešanih s psi SIP KZS in ZRPS. Preiskali so območje proti Starem gradu, proti Tolsti gori in proti Zgornjim Palovčam, vendar pogrešanega niso našli

scroll back to top
 

21.2.2021 NESREČA Z NEVARNO SNOVJO

Ob 12.53 je prišlo do iztekanja tekoče snovi iz nakladalnega prostora parkiranega avtomobila. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so pregledali kraj, ustavili iztekanje snovi, snov identificirali kot lepilo na vodni osnovi in odstranili snov s tal in iz avtomobila. Na kraju je bilo prisotno tudi komunalno podjetje, ki je očistilo kanalizacijske jaške in spralo tla.

scroll back to top
 

25.2.2021 IZOBRAŽEVANJE

Novo vozilo za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi je v zadnjem tednu izvozilo že na tri intervencije. Dne 25.2.2021 pa smo z njim izvedli tudi prvo izobraževanje. Izobraževanje je bilo namenjeno podrobnejši seznanitvi operative z novim vozilom in razporeditvijo opreme v njem. Po začetni predstavitvi vozila OVNS smo preizkusili tudi nekatere nove pridobitve, ki so v društvo prišle z vozilom. Preizkusili smo visokotlačni čistilec, ki poleg čiščenja omogoča tudi nanašanje sredstev za dekontaminacijo, in napihljivi šotor, kateri nam bo koristil kot zavetje za ponesrečence ali gasilce na dolgotrajnejših intervencijah.

IMG 3061-2

scroll back to top
 

25.2.2021 TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Ob 13.32 je bilo javljeno, da se v stanovanju nahaja obnemogla oseba. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so po navodilih policije odprli vrata v stanovanje

scroll back to top
 

20.2.20221 NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Ob 22.33 so stanovalci na Kersnikovi ulici v občini Mengeš vohali vonj po plinu. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so na kraju izmerili koncentracijo nevarnih plinov, ki niso pokazali nevarnih snovi, pregledali plinsko napeljavo in zaprli plinsko pipo na zahtevo stanovalke. Stranki so svetovali, da naj pokliče serviserja za plinske peči.

scroll back to top
 

19.2.2021 NESREČA V CESTNEM PROMETU

Ob 22.15 je v naselju Laze pri Tuhinju v občini Kamnik voznik s terenskim vozilom zadel voznico v bok in po 100 m obstal na pločniku in cesti. Poškodovana je bila voznica zadetega vozila, sovoznik v v vozilu povzročitelja je med begom padel čez škarpo in se poškodoval, medtem ko je domnevni voznik pobegnil s kraja nesreče. Posredovali so gasilci PGD Kamnik ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine, razsvetlili kraj nesreče, nudili pomoč NMP Kamnik pri oskrbi ponesrečenca, nudili pomoč vlečni službi in očistili cestišče. Poškodovani osebi so reševalci NMP Kamnik oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Na kraju je posredovalo več policijskih patrulj in vodniki službenih policijskih psov

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 142