fp-dobrodosli-135

Začetna stran

4.6.2021 POPLAVE OB VODOTOKIH

Posredovali smo na večih lokacijah v Tuhinjski dolini, kjer je zarada močnega deževja prišlo do razlivanja vodotokov. Posledično so nastali zemeljski plazovi, nanosi proda na cestišče.......

scroll back to top
 

3.6.2021 TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Ob 16:03 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da se je na parkirišču zdravstvenega doma Kamnik zaklenilo vozilo v katerem se nahaja majhen otrok. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da so reševalci NMP Kamnik steklo na vozilu že razbili in otroka odpeljali na urgenco na pregled.

scroll back to top
 

31.5.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 21:31 je na Mengeškem polju prišlo do trčenja osebnega vozila in kolesarja. Gasilci PGD Kamnik so nudili tehnično pomoč NMP Kamnik ter policiji, osvetlili kraj nesreče, kraj protinaletno zavarovali ter usmerjali promet v času polovične zapore. Poškodovan kolesar je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

28.5.2021 POŽAR V STANOVANJSKI STAVBI

Ob 21.28 so se v ulici Fortunata Berganta v občini Kamnik vnele saje v dimniku večstanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče saje, iznesli goreč material in prebili zelo zamašen dimnik. Dimnik je dotrajan in je bila izdana prepoved kurjenja. Na kraju je bila prisotna policija.

scroll back to top
 

24.5.2021 POŽAR V NESTANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 19.14 je na Kovinarski ulici v Kamniku v industriji Titan Livarna prišlo do padca transportne posode s talino (1800°C) na postrojenje. Padec je povzročil izliv taline in večjo poškodbo strojev ter zanetil več požarov. Ob padcu je 2 delavca močno pobrizgala talina. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, s prahom pogasili več požarov po tovarni, nudili pomoč hudo poškodovanim - opečenim delavcem do prihoda reševalcev NMP Kamnik in Ljubljana in nadaljnje nudili pomoč reševalcem pri oskrbi. Pri požaru je prišlo do uničenje hidravličnih cevi in iztekanja hidravličnega olja in požara le tega. Več žarišč so gasilci pogasili s prahom in livarskim peskom. Na kraju so odklopili elektriko, prezračili prostore, zaprli ventil za zrak in evakuirali 10 oseb na prosto. Hudo poškodovana sta dva delavca, eden delavec pa se ja nadihal dima. Poškodovane osebe so reševalci NMP Kamnik in Ljubljana oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Nastala je večja materialna škoda na elektro in strojni opremi. Vzroke nesreče preiskuje policija.

scroll back to top
 

1.6.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 5.48 je na krožišču v občini Mengeš prišlo do trčenje med osebnim vozilom in kolesom z motorjem. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu motoristu, usmerjali promet, nudili pomoč policiji pri ogledu kraja in na koncu počistili cestišče in pomagali policiji pri nalaganju motornega kolesa v vozilo. Hudo poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci NMP Domžale in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

30.5.2021 TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Ob 00.21 so gasilci PGD Kamnik s specialnim tehničnim posegom ustavili spuščanje vode v kopalnici, kjer se je zaradi dotrajanosti vodovoda pokvarila pipa.

scroll back to top
 

28.5.2021 POŽAR NA ELEKTROENERGETSKEM VODU

Ob 16.01 je v naselju Žale v občini Kamnik gorela napeljava visokonapetostnega elektro voda. Posredovali so gasilci, ki so zavarovali kraj in počakali do prihoda dežurnega električarja, ki je zagotovil brez napetostno stanje nato pa požar na specialnem VN kablu pogasili.

scroll back to top
 

7.5.2021 TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Ob 16.05 so gasilci PGD Kamnik s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta. Ob prisotnosti policije smo vstopili v stanovanje, kjer smo našli preminulo osebo.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 7 od 142